073 720 02 00
In de media

Achilles vraagt om Spoedappèl bij Gerechtshof

Bijgewerkt op

Snijders Advocaten blijft geloof houden

Woensdag 3 mei diende in Utrecht een Kortgeding dat Achilles’29 aanspande tegen de KNVB omdat de club van mening is dat de voetbalbond de eigen reglementen niet naleefde bij de behandeling van een beroepszaak. In haar uitspraak volgde de Kortgedingrechter de uitleg van de KNVB. De betreffende beroepszaak vond daarom, onder nadrukkelijk protest van Achilles’29, diezelfde dag ’s avonds toch plaats in Zeist.

In overleg met de Bossche topadvocaat mr Danny Snijders van Snijders Advocaten heeft Achilles’29 besloten een Spoedappèl tegen de uitspraak van de kortgedingrechter aan te vragen. Dit betekent dat op korte termijn in hoger beroep de uitspraak van de kortgedingrechter wordt beoordeeld. En daarmee de rechtmatigheid van het plaatsvinden van de beroepszitting.

Achilles’29 legt zich dus niet neer bij de gang van zaken rondom de Beroepszitting. Een en ander betekent dat mocht de Beroepscommissie de straf van drie punten in mindering bevestigen, het pas na de uitspraak van het Spoedappèl duidelijk zal zijn of dit een rechtmatige uitspraak is.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties