073 720 02 00
In de media

Advocaat De Graafschap wil KNVB aanpakken

Gepubliceerd op 24 juni 2016 Bijgewerkt op 23 juli 2019

De Graafschap heeft advocaat Danny Snijders van Snijders Advocaten in de arm genomen om het kort geding tegen de KNVB te leiden. De raadsman ziet kansen voor de Superboeren.

“Wij zijn de hardst getroffen club door de fouten van de KNVB”, aldus advocaat Danny Snijders. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de voetbalbond het niet voor elkaar heeft gekregen om de licentie van FC Twente af te pakken. “Eigenlijk door een paar fouten die ze heeft gemaakt”, aldus Snijders. “Door in een of twee e-mails de suggestie te wekken dat FC Twente misschien in de eredivisie zou mogen blijven. Daar is de KNVB aan gehouden door Twente, zegt de beroepscommissie en dat gaat ten koste van ons plekje. Om die miljoenenschade te beperken, vragen wij een negentiende plek in de eredivisie.”

In het gesprek van donderdag probeerde De Graafschap die visie duidelijk te maken aan de KNVB. “Bert van Oostveen vond dat de beroepscommissie nu eenmaal een uitspraak had gedaan en dat het daarmee ophield”, aldus Snijders. “Hij was niet bereid om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen, wat ik onverstandig vind. Ik vind het slimmer als je de schade beperkt. De KNVB heeft eigenlijk een wettelijke plicht om die schade te beperken. We vragen de rechter om dat aan de KNVB uit te leggen.”

Eventueel een langere procedure

Snijders verwacht dat het kort geding binnen een paar weken behandeld is. “Ik wil niet teveel speculeren over de uitkomst, maar ik schat in dat De Graafschap zeker een redelijke kans op succes heeft.” Of De Graafschap eventueel genoegen neemt met een andere uitkomst dan een plek in de eredivisie? “Dat is niet aan mij, maar aan mijn cliënt. Ik denk dat er niet meer of minder te eisen valt. We hebben nu alleen een kort geding. Daarna komt eventueel een bodemprocedure met een eis tot schadevergoeding, maar op dit moment is de enig denkbare eis een plek in de eredivisie.”

Bron: Regio8
http://www.regio8.nl/advocaat-de-graafschap-wil-knvb-aanpakken/nieuws/item?818260

Nieuws, agenda & in de media

Actueel

Lees alle nieuws

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 25 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 25 referenties