073 720 02 00
In de media

De Graafschap onderzoekt integriteit beroepscommissie

Bijgewerkt op

De Graafschap heeft haar advocaat gevraagd een een onderzoek te doen naar de integriteit van de leden van de beroepscommissie licentiezaken. Die draaide onlangs de degradatie van FC Twente terug.

De onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB vernietigde in de ‘zaak FC Twente’ het eerdere vonnis van de licentiecommissie en de voorzieningenrechter en zette de degradatie van de Tukkers om in een geldboete van 181.000 euro. Daardoor degradeerde De Graafschap alsnog naar de eerste divisie.

De beroepscommissie bestond in ieder geval uit de leden Erik Jan Reuver, Ferdinand Grapperhaus en René Westra. De in het Zuid-Hollandse Hillegersberg woonachtige Reuver woonde en studeerde een deel van zijn leven in Enschede. Grapperhaus is advocaat en partner bij Allen & Overy in Amsterdam. Ook trad hij regelmatig op als advocaat voor Ajax. Arnhemmer Westra is VVD-lid van de Provinciale Staten in Gelderland. Hij studeerde, net als Reuver, in Enschede.

,,We onderzoeken de onafhankelijkheid van de leden van de beroepscommissie”, zegt Danny Snijders, die optreedt als advocaat van De Graafschap. ,,In twee gevallen komen we tot de conclusie dat het onhandig is dat zij deel hebben uitgemaakt van de beroepscommissie. Ik vergelijk het met het arbiter Björn Kuipers (woonachtig in Oldenzaal). Die fluit ook geen wedstrijden van FC Twente.”

De Graafschap heeft een kort geding, dat volgende week dinsdag dient in Utrecht, aangespannen tegen de KNVB en eist daarin een plek in de Eredivisie. ,,Daarin gaat het niet om de integriteit van de leden van de beroepscommissie”, aldus Snijders. “Dat zou pas gaan spelen als het tot een bodemprocedure komt.”

Volgens KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse is de beroepscommissie licentiezaken te allen tijde onafhankelijk.,,In totaal zitten er acht leden in en de voorzitter van de beroepscommissie maakt voor elke zaak een selectie. Hetgeen De Graafschap wil onderzoeken, is wat ons betreft dan ook onnodig.”

De Graafschap wil niet bevestigen of het trio deel uitmaakte van de beroepscommissie. ,,Wij hebben de namen op verzoek van de KNVB gekregen, maar hebben geheimhouding beloofd”, zegt commercieel directeur Martine Zuil.
Adriaanse stelt dat de voetbalbond de namen niet bekend maakt vanwege privacyredenen. ,,In deze zaak speelde emotie ook een grote rol.”

Reuver, Grapperhuis en Westra wilden niet reageren.

Bron: Gelderlander
http://www.gelderlander.nl/algemeen/sport/voetbal/de-graafschap-onderzoekt-integriteit-beroepscommissie-1.6149318

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,7 op basis van 27 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,7 op basis van 27 referenties