073 720 02 00
Nieuws

De Graafschap vecht voor lijfsbehoud

Bijgewerkt op

Het is velen niet ontgaan dat Snijders Advocaten door de Doetinchemse eredivisieclub De Graafschap is gevraagd haar bij te staan in het conflict met de KNVB.

Toen enkele weken geleden op een vrijdagmiddag bleek dat FC Twente volgens de KNVB toch in de eredivisie mocht blijven, ging de telefoon. We waren als kantoor met goede procesreputatie geselecteerd om mee te denken over een strategie om te trachten De Graafschap toch in de eredivisie te houden. De Graafschap sprak ook met andere advocaten(-kantoren). Na op maandag ons plan te hebben gepresenteerd en op dinsdag deze ook juridisch meteen te hebben voorgelegd aan de huisadvocaten, bestuur en commissarissen van De Graafschap, kregen we het vertrouwen.

Vervolgens hebben we in zeer korte tijd een spoed kort geding opgestart, wat resulteerde in een climax op de zitting van dinsdag jl. Daar namen onze pleiters mr. Danny Snijders en mr. Maikel Exterkate het op tegen de KNVB en de huisadvocaat van de KNVB, De Brauw Advocaten, in de persoon van onder andere mr Knijff.

Uniek is dat deze zitting geheel live werd uitgezonden op de nationale sport zender FOX Sports, met interviews achteraf. Ook werd de zitting live op Omroep Gelderland uitgezonden. De dagen er na stonden alle landelijke kranten er uiteraard vol van, zo ook werd er het nodige geschreven door Voetbal International. Op Twitter ontstond een levendige discussie. Een klus dus voor Snijders Advocaten op (weer) het hoogst denkbare niveau in Nederland.

Na de zitting ontvingen we veel positieve pers van voornoemde media, onze relaties en uiteraard veel ‘kijkers thuis’.

Ook zaterdag jl. stond er een paginagroot artikel in ‘De Gelderlander’ over deze zaak met interview van Danny Snijders.

Wat we erg leuk vinden is dat ook Nederlands’ grootste advocatenkantoor vol lof is over onze performance, zowel inhoudelijk en verbaal. De blog van de AKD partner vind je hier.

‘Sterk optreden van Snijders & Co, de advocaten van de Superboeren. Alle belangrijke onderdelen volledig en met veel overtuiging belicht’

Wat de rechter ook beslist in deze, De Graafschap heeft een bevlogen juridische partner aan haar zijde gehad. We zijn trots deze zaak te mogen doen voor de club uit het oosten van ons land.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties