073 720 02 00
In de media

Den Bosch wint rechtszaak van oud-voorzitter

Bijgewerkt op

FC Den Bosch mag op korte termijn twee ton toevoegen aan de clubkas. De rechter van de rechtbank in Utrecht besliste donderdag dat oud-clubvoorzitter Hans Brus dat bedrag onmiddellijk moet overmaken aan de Bossche Jupiler League-formatie.

Den Bosch won in de rechtszaal van Brus, die in 2000 kort op de voorzittersstoel zat bij de Brabanders. De juridische strijd ging onder meer over de vraag of het geld dat Brus tijdens zijn bewindsperiode in Den Bosch stak al dan niet een achtergestelde lening is. De rechter oordeelde dat dit slechts deels het geval is.

Naast de achtergestelde lening wordt Brus aansprakelijk gesteld voor de schade die Den Bosch opliep door de surseance van betaling. “Als hij namelijk toen had betaald, was die schade er niet geweest”, zegt Danny Snijders, de advocaat van Den Bosch, in het Brabants Dagblad.

Den Bosch bekijkt nu of het in hoger beroep gaat. De formatie gaat wellicht proberen meer geld uit de ‘achtergestelde lening-zaak’ te halen. Een deskundige gaat bepalen op welk bedrag Den Bosch daadwerkelijk recht heeft.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties