073 720 02 00
Nieuws

Even bijpraten: groei Snijders Advocaten

Door mr. D.I.J. (Danny) Snijders Gepubliceerd op 26 mei 2020

Beste relaties,

Het zijn roerige tijden. We zien een explosieve toename van incasso- en aandeelhoudersconflicten en reorganisaties in onze praktijken. Veel bedrijven willen niet alleen gebruik maken van de NOW regeling, maar zien de omzet niet zomaar terugkeren en nemen afscheid van grote groepen mensen. In de overname/M&A praktijk daarentegen wordt veel ‘on hold’ gezet, meestal omdat mensen ‘de ontwikkelingen even willen aankijken’. Onzekerheid troef dus.

Per saldo heeft het onze omzet en groei niet aangetast. We hebben met drie ervaren advocaten erbij al flinke stappen gezet in 2020. We zien dat onze aanpak en kwaliteit zo gewaardeerd wordt, dat we nog verder groeien in 2020. Dat is leuk en uitdagend tegelijk. Leuk, omdat we kennelijk goed werk leveren en uitdagend omdat we alleen de allerbeste, gespecialiseerde advocaten werven. En dan ook nog met dezelfde no nonsens aanpak die onze relaties gewend zijn van Snijders Advocaten. Gelukkig is onze naam erg goed in ‘advocatenland’ en hebben we het geluk dat veel advocaten zelf informeren of ze niet kunnen aansluiten. Mooi om te zien dat moderne, groeiende kantoren, waaronder wij, het zo winnen van de ouderwetse, trage, dure maatschappen van bijvoorbeeld de zuid-as. Daar zijn we best trots op!

Om de kwaliteit en hoge specialisatiegraad te benadrukken, hebben we er voor gekozen om alle praktijkgroepen een eigen gezicht te geven. Mijn kantoor is zo gegroeid, dat we beschikken over flinke ‘leverage’ in advocatenclusters. Deze superspecialisten zijn sinds 2020 onderverdeeld in Snijders Litigation (proces/conflict specialisten), Snijders Ondernemingsrecht (M&A, contracten, insolventie en procedures), Snijders Arbeidsrecht (specialisten arbeidsrecht), Snijders Incasso (incasso- en beslagspecialisten), Snijders Familierecht (echtscheiding specialisatie) en Snijders Bestuursrecht (bestuursrecht specialisatie).

Ik zal u allen de komende weken zeker vier nieuwe medewerkers presenteren. Meestal verschijnen die berichten ook in het Financieel Dagblad en zakenbladen. Zoals u van mij gewend bent, waak ik persoonlijk op handhaving van de door de mooie bedrijven zo gewaardeerde ‘Snijders stijl’: topkwaliteit juridisch gecombineerd met een dosis vechtlust en daadkracht. Voor die formule komt u immers veelal.

Aan alle relaties die nu flinke schade oplopen door de ‘corona crisis’: blijf vechten, maar blijf vooral zelf de regie houden in waar het heen gaat met u en uw bedrijf. Als u daar eens constructief over wilt sparren met mij of met onze recovery specialisten, wees welkom op Kasteel Valk.

Voor alle relaties bij wie het nu goed of zelfs beter gaat: blijf letten op uw debiteuren. Er zijn genoeg partijen in de markt die nu niet voldoende liquide zijn. Er druppelt overigens steeds meer ‘corona jurisprudentie’ binnen. De strekking is veelal dat ‘corona’ niet zomaar betekent dat er niet betaald hoeft te worden of afspraken niet hoeven te worden nagekomen. Daar valt in verband met de contractsvrijheid in de toekomst wel wat invloed op uit te oefenen, bijvoorbeeld door pandemie bepalingen en dergelijke.

Last but not least: in verband met verschillende zaken waarin we optreden zijn we de afgelopen tijd in verschillende media verschenen (Brabants Dagblad, Financieel Dagblad, De Gelderlander, De Telegraaf, DTV et cetera). Volg ons op LinkedIn, Facebook of via de website om dit te lezen of te bekijken. Onze webinars (kennissessies van een klein uurtje) zijn ook terug te vinden op onze website.

Tot zover, geniet van de lente en goede zaken gewenst,

Danny Snijders

Snijders Advocaten

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 25 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 25 referenties