073 720 02 00
In de media

Fans FC Den Bosch verliezen kort geding om favoriete plek op hoofdtribune

Gepubliceerd op 9 maart 2018 Bijgewerkt op 23 juli 2019

Snijders Advocaten wint kort geding

Twee supporters van FC Den Bosch hebben vrijdag 9 maart jongstleden tevergeefs met een kort geding in Den Bosch geprobeerd om het bestuur van FC Den Bosch te dwingen om hen toe te laten op de hoofdtribune van stadion De Vliert. Het liefst zouden ze daar zitten bij de wedstrijd FC Den Bosch – FC Oss.

Voorzieningenrechter Loesberg zei ‘bezorgd’ te zijn over de kans dat meer supporters vanavond een favoriete plaats zouden opeisen. Daar ging de supporter niet op in. Zijn advocaat Christian Visser zei dat de zorgen onterecht waren. Nadat het vonnis werd gewezen zei Visser te overwegen in hoger beroep te gaan.

Gesloten M-side

De twee eisende supporters behoren tot zo’n 550 seizoenkaarthouders die begin dit seizoen door de  clubleiding moesten verhuizen van de gesloten M-side naar de hoofdtribune, aan de overzijde. Na rellen na het duel met Fortuna Sittard werden de supporters vervolgens verplaatst naar de Zuidtribune.  Met de verhuizing zou de veiligheid ‘beter beheersbaar’ zijn. De maatregel leidde tot bezwaren van tientallen fans, die hun seizoenkaart inleverden. Uiteindelijk  werd onlangs voor een aantal supporters een uitzondering gemaakt. Zij mochten terug naar de hoofdtribune. Dat willen ook de supporters die een kort geding hebben aangespannen.

https://www.bd.nl/den-bosch-e-o/fans-fc-den-bosch-verliezen-kort-geding-om-favoriete-plek-op-hoofdtribune~acccd298/

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 25 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 25 referenties