073 720 02 00
HR

HR tip #3 Houd rekening met de arbeidsrechtelijke wijzigingen van 2017

Door Bijgewerkt op

Per 1 januari 2017 hebben er weer veranderingen plaatsgevonden op arbeidsrechtelijk vlak. Ook staan er wijzigingen voor de deur.

Ben jij daarvan al op de hoogte?

  • De wijzigingen van de Arbowet
  • De inwerkingtreding van de Wet tegemoetkoming loondomein
  • De verhoging van de transitievergoeding
  • De verhoging van de AOW-leeftijd
  • De stijging van het minimumloon
  • De aangescherpte voorwaarden rondom verrekeningen minimumloon
  • De wijziging van de WGA-flex en WGA-vast premies
  • De uitgestelde handhaving van de Wet DBA

Recent schreven wij hierover een nieuwsbericht.

Wellicht zijn hierover nog vragen. Indien dat zo is, neem dan contact op met ons (073-7200200).

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties