073 720 02 00
In de media

Onderzoek naar koolmonoxidevergiftiging in Bossche portiekwoning

Bijgewerkt op

DEN BOSCH – Onafhankelijk onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is van de koolmonoxidevergiftiging waar Richard van Dijk (44) uit Den Bosch aan overleden is. Woensdagmorgen is de schoorsteen op de portiekflatwoning aan de Pieter Breughelstraat onderzocht door onder meer metingen te verrichten.

Van Dijk werd op donderdagochtend 17 maart door zijn vriendin levenloos in zijn woning gevonden. Jurist Willem Vonk van Snijders Advocaten zegt namens de nabestaanden dat uit het eerste deel van het onderzoek is gebleken dat de vergiftiging is ontstaan door een verstopte afvoerpijp, direct achter de kachel.

“Het onderzoek van de schoorsteen is om andere opties uit te sluiten.” Bestuurder Mohammed Acharki van woningcorporatie Zayaz (verhuurder van de woning), wil over de oorzaak nog niets zeggen, tot het definitieve onderzoeksrapport binnen is. “En daar horen de resultaten van het onderzoek van woensdag dus ook bij.”

Afvoerkanaal

​Vonk erkende woensdag dat in het huurcontract met Zayaz niet expliciet is opgenomen dat de corporatie voor het onderhoud van het gehele afvoerkanaal moet zorgen. Eerder was zijn kantoor wel in die veronderstelling. In het Koninklijk besluit kleine herstellingen is opgenomen dat voor schoorstenen, afvoer- en ventilatiekanalen ‘het schoonmaken, vegen en ontstoppen indien bereikbaar door de huurder’ op rekening van de huurder komen. Volgens Acharki heeft Zayaz inmiddels de woningen aan de Pieter Breughelstraat die een kachel of geiser hebben onderzocht. “En zijn er koolmonoxide-meters geplaatst.”

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,7 op basis van 27 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,7 op basis van 27 referenties