073 720 02 00
Nieuwe medewerker

Oud Ricoh topman Carol Dona start bij Snijders Advocaten

Bijgewerkt op

Carol Dona, voormalig CEO en president van Ricoh, wordt met ingang van 13 maart 2017 bestuursadviseur bij Snijders Advocaten. Danny Snijders, CEO: “We zijn blij dat we de ervaring, kennis en kunde van Carol Dona kunnen verbinden aan ons kantoor. Samen delen we de ambitie om te groeien en steevast de beste te zijn op landelijk topniveau.”

Snijders Advocaten is een modern advocatenkantoor, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Het kantoor werd onlangs genomineerd voor de FD Gazellen Award voor snelst groeiende bedrijf van Nederland. Snijders Advocaten bedient bedrijven door heel Nederland met accenten in Amsterdam en Noord-Brabant. CEO Danny Snijders: “We zijn enorm trots dat Carol Dona voor ons kantoor heeft gekozen. Hij behoort al tientallen jaren tot de top van CEO’s in Nederland. Ik volgde zijn opvallende leiderschap bij marktleider Ricoh al vele jaren. Als bestuursadviseur kan hij van grote toegevoegde waarde zijn in de planvorming van het kantoor naar de toekomst. Dona heeft een schat aan ervaring en een grote technologische kennis. We zijn blij dat hij zich wil committeren aan ons kantoor.”

Mensen-mens

Voor Carol Dona was met name de daadkrachtige no-nonsense aanpak van Snijders Advocaten een doorslaggevende factor. Dona: “Danny Snijders is een gedreven advocaat die tegen de stroom in succesvol is. Zowel beursgenoteerde bedrijven als het MKB vinden hun weg naar dit kantoor. Dat vind ik mooi. Met een team van 30 mensen is het kantoor zeer persoonlijk en betaalbaar voor het MKB, maar groot genoeg om ook omvangrijke procedures, overnames of reorganisaties op te pakken indien nodig. Daarnaast is het kantoor huisadvocaat van menig DGA en heel veel familiebedrijven. Dat past bij mij als mensen-mens.”

Toekomst

Carol Dona zal zich de komende jaren als bestuursadviseur inzetten om het succes van Snijders Advocaten te continueren. “Het kantoor beschikt over zeer hoog opgeleide specialisten, maar in tegenstelling tot de gevestigde orde kent Snijders geen dure en logge partnerstructuur. Dat is volgens mij de toekomst van de corporate advocatuur: een informele aanpak, zonder ivoren toren. Snijders Advocaten heeft laten zien dat het kan en dat het op deze manier de beste advocaten aan zich heeft weten te binden. De saamhorigheid, de gedrevenheid en vooral de passie van het team zijn indrukwekkend.”

Uitdaging

Snijders: “De groei is de afgelopen jaren redelijk vanzelf gegaan, maar het is wel de uitdaging om deze basis vast te houden en daarover te blijven nadenken. Carol is daarvoor denk ik de beste die in Nederland te vinden is. Hij analyseert en weet exact te benoemen hoe een bedrijf zich anno 2017 kan verbeteren. Hij zet de stip op de horizon.”

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,7 op basis van 27 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,7 op basis van 27 referenties