073 720 02 00
Nieuwe medewerker

Persbericht: wederom uitbreiding bij Snijders Advocaten

Door Bijgewerkt op Nieuwe medewerker

Vanaf 10 januari 2022 verwelkomt Snijders Advocaten de senior advocaat mevrouw mr. Hazan Senyuva in haar team van hoog opgeleide (arbeidsrecht)specialisten.

Hiervoor heeft zij vele jaren gewerkt bij een middelgroot advocatenkantoor in Utrecht, waar zij zich heeft beziggehouden met het arbeidsrecht in de breedste zin van het woord voor zowel nationale als internationale cliënten, van MKB- tot grote ondernemingen. Zij staat ook werknemers bij. Hazan heeft gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Momenteel volgt zij de Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht. In juni a.s. verwacht zij deze met een goed resultaat af te ronden.

Hazan is gedreven, kritisch en investeert graag in een sterke vertrouwensband met haar cliënten. Ze helpt haar cliënten graag de juiste route te kiezen om hun doelen te bereiken. Cliënten beschrijven Hazan als een praktische sparringpartner, met een scherp oog voor kansen en mogelijkheden en waarderen haar aanpak en heldere adviezen.

Mr. Hazan Senyuva: “Ik ben enorm onder de indruk van het team en de werkwijze van Snijders Arbeidsrecht. Ik was toe aan een volgende ambitieuze stap. Werken voor mooie ondernemingen vanuit ervaring en kwaliteit. Bij Snijders Arbeidsrecht vind ik een team van gedreven specialisten die elkaar elke dag beter maken. Daarbij is de sfeer ook nog eens optimaal. Dat merken de cliënten in het resultaat. Ik heb enorm zin in deze nieuwe uitdaging”.

Danny Snijders, CEO van Snijders Advocaten

“Geweldig dat zo’n gedreven top advocaat als Hazan de overstap maakt naar ons kantoor. Het is veelzeggend dat wederom een senior advocaat uit de Randstad de overstap maakt. We bedienen inmiddels zowel in de Randstad als Noord-Brabant, Gelderland en andere provincies enorm veel bedrijven, ook bij hun arbeidsrechtelijke vraagstukken. Dat doen we vanuit diepgaande kennis en specialisatie bij Snijders Arbeidsrecht. Onze no-nonsense en resultaat gedreven aanpak is gelukkig erg gewild bij zowel directies als HR-afdelingen, zowel bij MKB als grootbedrijf. Het voordeel van een topteam boven een eenpitter of individu bij een advocatenkantoor is vanzelfsprekend.

Snijders Arbeidsrecht verwelkomt Hazan met open armen zodat zij het groeiend team van senior experts binnen de arbeidsrechtpraktijk kan komen versterken. Heel bijzonder dat we met Snijders Arbeidsrecht in dit tempo zo de Nederlandse bedrijvenmarkt bestormen. We werken in de top van de markt en borgen de kwaliteit in de groeifase waarin we zitten met weer een topspecialist. Groei kan alleen door heel veel tevreden cliënten. Ik ben dus enorm trots”.

Snijders Advocaten is een topspeler in de Nederlandse markt. Vanuit diepgaande kennis zorgt Snijders Advocaten met een absolute winnaars mentaliteit naar de beste oplossing voor haar relaties. Snijders Advocaten werkt voor familiebedrijven, beursfondsen, overheid, MKB, instellingen en veel Quote 500 ondernemers.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Ja, dit is opgenomen in artikel 915 van de Wet franchise. Daaruit volgt dat de franchisenemer “binnen de grenzen van redelijkheid” de “nodige maatregelen” dient te treffen om te voorkomen dat hij onder invloed van onjuiste veronderstellingen overgaat tot het sluiten van de franchiseovereenkomst.

Nee, de Wet franchise kent die verplichting niet. Wel dient er een omvangrijk PID verstrekt te worden.

De Wet franchise is niet duidelijk op dit punt. Er wordt in de Wet franchise bij deze zogenaamde “multiple franchising” wel een uitzondering voor de stand-still periode gemaakt, maar niet voor het verstrekken van de PID zelf.


Lees meer

In de Wet franchise wordt dit niet specifiek benoemd. Je zou kunnen aannemen dat de fase voor verlenging niet als een voorfase kan worden beschouwd en de precontractuele informatieverplichting (waaronder het verstrekken van de PID) niet van toepassing is. De franchisenemer die al vijf jaar de betreffende locatie heeft geëxploiteerd kent de franchiseorganisatie en de kosten en opbrengsten van de exploitatie van zijn/haar vestiging.


Lees meer

Volgens de Wet Franchise moet de franchisegever alle informatie verstrekken waarvan de franchisegever moet begrijpen dat die van belang is voor de kandidaat. Aan de andere kant is het ook zo dat er ook een onderzoekplicht is van de kandidaat. Als de aspirant-franchisenemer zelf geen onderzoek doet is dat voor diens risico.


Lees meer

Nee, de wet is heel strikt in deze 4 weken en de rechtspraak gaat hier vooralsnog in mee. Dit kwam naar voren in het kort geding van de rechtbank Midden-Nederland d.d. 30 juni 2021. De rechter overwoog (onder meer) dat in artikel 7:913 en 7:914 BW besloten ligt dat er met het verstrekken van de precontractuele informatie door de franchisegever een aanbod wordt gedaan aan de beoogde franchisenemer om op basis van de bijgevoegde ontwerp franchiseovereenkomst een franchiseovereenkomst te sluiten. Het is vervolgens aan de beoogde franchisenemer om zich te beraden of hij dit wil of dat hij nog verder wil onderhandelen met de franchisegever. De franchisegever kan in deze termijn alleen maar afwachten. Het is de franchisenemer die aan zet is.

De stand-still periode duurt 4 weken. Dit is een verplichte bedenktijd voor het sluiten van de franchiseovereenkomst. Tijdens deze periode mogen er geen wijzigingen worden doorgevoerd ten nadele van de aspirant franchisenemer. Bedoeling van deze periode is dat de kandidaat alle gelegenheid heeft om alle informatie goed te bestuderen en ook om nader onderzoek te doen. Dit moet er voor zorgen dat een kandidaat goed nadenkt en in alle rust een weloverwogen beslissing kan nemen.

Dit document wordt aan het begin van de stand-still periode door de franchisegever overhandigd aan de kandidaat franchisenemer. De PID is een erg uitgebreid document. De PID bevat namelijk alle informatie bevat die tussen franchisegever en kandidaat is uitgewisseld. De franchisegever moet hier heel zorgvuldig mee omgaan. Het ontbreken van informatie kan aanleiding zijn tot claims van de franchisenemer. De PID moet alle informatie bevatten waarvan de franchisegever moet begrijpen dat die van belang kan zijn voor de aspirant franchisenemer.

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties