073 720 02 00
Agenda

Seminar. Het arbeidsrechtelijke concurrentiebeding

Bijgewerkt op

SAVE THE DATE! #SnijdersAdvocaten organiseert weer een #arbeidsrecht #seminar!

Waarover? Het arbeidsrechtelijke #concurrentiebeding. De wet stelt strenge eisen aan het concurrentiebeding. Zo is het concurrentiebeding alleen geldig als de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is aangegaan en de werkgever het concurrentiebeding schriftelijk is overeengekomen met een meerderjarige werknemer. Als de arbeidsovereenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd geldt daarbij dat het concurrentiebeding alleen geldig is als het concurrentiebeding noodzakelijk is vanwege zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen en die noodzaak bij het concurrentiebeding is opgenomen. Die motivering speelt ook weer een rol als de werkgever een beroep wil doen op het concurrentiebeding. Tijdens het seminar worden deze eisen besproken met behulp van voorbeelden uit onze eigen praktijk en rechtspraak.

Wanneer?
Op donderdag 10 oktober 2019 om 15:30 uur

Waar?
Kasteel Maurick
Maurick 3
5261 NA Vught

Het bijwonen van het seminar is kosteloos.

Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan door een e-mail te sturen naar hr@snijders-advocaten.nl. In september 2019 volgt nadere informatie over het volledige programma.

Team arbeidsrecht

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties