073 720 02 00
In de media

Solo & Duo hoeft Groene Engel in Oss niet te ontruimen

Gepubliceerd op 6 februari 2017 Bijgewerkt op 23 juli 2019

Succesvol kort geding Snijders Advocaten, Arno Fuijkschot

DEN BOSCH/OSS – De gemeente Oss heeft bij de rechtbank bot gevangen in een kort geding dat was aangespannen tegen VOF Solo & Duo, dat de brasserie en het café van de Groene Engel exploiteert. De gemeente vorderde twee weken geleden dat Solo & Duo direct de achterstallige huur betaalt en anders de zaak ontruimt. De rechter ziet echter niet in wat het spoedeisend belang van de gemeente is om de zaak leeg te krijgen en wijst de vordering om die reden af. De gemeente zal haar gelijk in een bodemprocedure moeten halen.

Door het winnen van het kort geding hebben uitbaters Herbert en Tess van de Veerdonk nu de tijd om hun zaak te verkopen. Ze zijn inmiddels in onderhandeling met de stichting die het cultuurpodium in hetzelfde pand beheert voor een overname van de horecatak.

Het artikel in het Brabants Dagblad van 6 februari met onderliggende artikelen.

Het vonnis vindt u hier.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 25 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,6 op basis van 25 referenties