073 720 02 00
HR

Thuiswerken; afspraken maken doe je zo

Gepubliceerd op 16 oktober 2020

Thuiswerken is nu even de norm geworden. Het is verstandig om daarover afspraken te maken. Dat kan schriftelijk of mondeling. Je kunt afspraken ook opnemen in een algemeen personeelsreglement. Let in dat geval nog wel even op het instemmingsrecht van de OR.

Onderwerpen die je kunt vastleggen zijn bijvoorbeeld:

  • vooraf een periode afspreken waarin thuiswerken is toegestaan
  • thuiswerk-periode kan worden verlengd
  • eenzijdig wijzigen van de afspraken over thuiswerken
  • informatie verstrekken over arbo-technische regelingen
  • arbo-technische controle van de thuiswerkplek, eventueel via videobellen
  • materiaal ter beschikking stellen voor thuiswerken
  • eisen stellen aan gebruik van dataverkeer
  • afspraken maken over pauzemomenten
  • afspraken maken over collegiaal overleg

Wil je graag een modelbrief voor het vastleggen van de afspraken? Laat het ons weten en we sturen je het model kosteloos toe. We helpen je ook graag verder voor een op maat gemaakte brief voor jouw organisatie. Klik hier als je een modelbrief of een op maat gemaakte brief wilt ontvangen.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties