073 720 02 00

Uitbreiding Snijders Advocaten

Door Bijgewerkt op Geen categorie

Uitbreiding Snijders Advocaten: bouwrecht specialist

Vanaf 1 juli 2024 verwelkomt Snijders Advocaten, bouwrechtspecialiste mr. ir. Esther de Bie (55 jaar). Zij zal het team Bouw & Vastgoed als gespecialiseerd bouwrechtjurist versterken.

Mr. Danny Snijders, managing partner bij Snijders Advocaten:

Bouwrecht en vastgoed zit in ons DNA. Ik ben zelf werkzaam geweest bij een installateur in de bouw. Vele aannemers, installateurs en infra bedrijven mogen we tot onze vaste clientèle rekenen, al meer dan 22 jaar. Ook doceer ik in de aannemerij, infra en installatiebranche in het vak bouwrecht. Uiteraard werken we voor veel Brabantse familiebedrijven in de bouwbranche, maar door mond op mondreclame is dat over het hele land uitgewaaierd.

 Ik zoek steevast naar bijzondere kennis en ervaring om onze teams te versterken. Esther de Bie kwam op mijn pad en zij verstaat door haar 30 jaar ervaring als bouwkundig architect de bouw & vastgoed markt uiteraard als geen ander. Door enkele zaken samen te doen, merkte ik dat bouwbedrijven maar ook particulieren en ontwikkelaars met bouwgeschillen met haar weglopen. Haar passie en ervaring als architect voor de bouwkunst en diepgaande juridische kennis van het bouwrecht is uniek.

 Haar senioriteit en kennis van de bouwwereld brengt mee dat ze snel complexe bouwgeschillen kan doorgronden en vooral ook oplossen. Daarnaast is ze ook nog eens gewoon een heel leuk en communicatief vaardig Brabants mens. Net als wij. Dat DNA past gewoon bij ons en onze cliënten met bouwrecht vraagstukken. Geweldig trots om weer zo’n senior topadviseur binnen te halen”.

Esther de Bie:

“Enorm veel zin om deel uit te gaan maken van het team Bouw & Vastgoed van Snijders Advocaten. Aandacht voor de cliënten en passie voor het vak en de bouw en vastgoedbranche spat er bij af bij Snijders Advocaten. Machtig mooi om mijn bouwrechtelijke steentje daaraan bij te mogen dragen!”

Esther studeerde in 1992 af als architect en stedenbouwkundig aan de Technische Universiteit Delft, faculteit Bouwkunde. Na eerst vooral in de rol van stedenbouwkundige actief te zijn geweest bij gemeente ’s-Hertogenbosch en later als hoofd stedenbouw van het toenmalige buro 5 Maastricht, is zij in 2000 ingestapt bij het architectenbureau van haar vader Marius de Bie. Na het plotselinge overlijden van haar vader in 2004 heeft zij het kantoor overgenomen en uitgebreid, zowel op architectonisch als stedenbouwkundig gebied. Vanaf 2017 is haar bedrijf samengegaan met Marco Rose en verdergegaan onder de naam Rose en de Bie. Dat gaf haar de ruimte om in 2019 te starten aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Na het afronden van haar bachelor heeft zij vervolgens aan de Vrije Universiteit te Amsterdam haar master bouwrecht in 2023 succesvol afgerond.

Esther is 55 jaar oud en woonachtig in Heeswijk-Dinther. Genieten van haar gezin, sporten en reizen vormen naast werken haar andere passies. Het voor Snijders Advocaten oplossen van bouw gerelateerde kwesties met 33 jaar bouwervaring in de achterzak is waar Esther voor gaat!

Snijders Advocaten, met name de sectie bouwrecht is werkzaam voor relaties in geheel Nederland, met vestigingen in Amsterdam en Den Bosch. Wij staan u met raad en daad bij. Dit doen we stevig, helder en daadkrachtig. Snijders Advocaten is een topspeler in de Nederlandse advocatuur. Wij werken voor particulieren, familiebedrijven, beursfondsen, MKB, overheid, instellingen en veel Quote 500 ondernemers.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Ja, dit is opgenomen in artikel 915 van de Wet franchise. Daaruit volgt dat de franchisenemer “binnen de grenzen van redelijkheid” de “nodige maatregelen” dient te treffen om te voorkomen dat hij onder invloed van onjuiste veronderstellingen overgaat tot het sluiten van de franchiseovereenkomst.

Nee, de Wet franchise kent die verplichting niet. Wel dient er een omvangrijk PID verstrekt te worden.

De Wet franchise is niet duidelijk op dit punt. Er wordt in de Wet franchise bij deze zogenaamde “multiple franchising” wel een uitzondering voor de stand-still periode gemaakt, maar niet voor het verstrekken van de PID zelf.


Lees meer

In de Wet franchise wordt dit niet specifiek benoemd. Je zou kunnen aannemen dat de fase voor verlenging niet als een voorfase kan worden beschouwd en de precontractuele informatieverplichting (waaronder het verstrekken van de PID) niet van toepassing is. De franchisenemer die al vijf jaar de betreffende locatie heeft geëxploiteerd kent de franchiseorganisatie en de kosten en opbrengsten van de exploitatie van zijn/haar vestiging.


Lees meer

Volgens de Wet Franchise moet de franchisegever alle informatie verstrekken waarvan de franchisegever moet begrijpen dat die van belang is voor de kandidaat. Aan de andere kant is het ook zo dat er ook een onderzoekplicht is van de kandidaat. Als de aspirant-franchisenemer zelf geen onderzoek doet is dat voor diens risico.


Lees meer

Nee, de wet is heel strikt in deze 4 weken en de rechtspraak gaat hier vooralsnog in mee. Dit kwam naar voren in het kort geding van de rechtbank Midden-Nederland d.d. 30 juni 2021. De rechter overwoog (onder meer) dat in artikel 7:913 en 7:914 BW besloten ligt dat er met het verstrekken van de precontractuele informatie door de franchisegever een aanbod wordt gedaan aan de beoogde franchisenemer om op basis van de bijgevoegde ontwerp franchiseovereenkomst een franchiseovereenkomst te sluiten. Het is vervolgens aan de beoogde franchisenemer om zich te beraden of hij dit wil of dat hij nog verder wil onderhandelen met de franchisegever. De franchisegever kan in deze termijn alleen maar afwachten. Het is de franchisenemer die aan zet is.

De stand-still periode duurt 4 weken. Dit is een verplichte bedenktijd voor het sluiten van de franchiseovereenkomst. Tijdens deze periode mogen er geen wijzigingen worden doorgevoerd ten nadele van de aspirant franchisenemer. Bedoeling van deze periode is dat de kandidaat alle gelegenheid heeft om alle informatie goed te bestuderen en ook om nader onderzoek te doen. Dit moet er voor zorgen dat een kandidaat goed nadenkt en in alle rust een weloverwogen beslissing kan nemen.

Dit document wordt aan het begin van de stand-still periode door de franchisegever overhandigd aan de kandidaat franchisenemer. De PID is een erg uitgebreid document. De PID bevat namelijk alle informatie bevat die tussen franchisegever en kandidaat is uitgewisseld. De franchisegever moet hier heel zorgvuldig mee omgaan. Het ontbreken van informatie kan aanleiding zijn tot claims van de franchisenemer. De PID moet alle informatie bevatten waarvan de franchisegever moet begrijpen dat die van belang kan zijn voor de aspirant franchisenemer.

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties