073 720 02 00

Vakantiegeld: uitstel betaling belasting wegens liquiditeitsprobleem

Bijgewerkt op

Ondernemers die, bijvoorbeeld omdat ze vakantiegeld moeten betalen aan hun medewerkers, tijdelijk niet in staat zijn om belastingschulden te betalen, kunnen telefonisch maximaal vier maanden uitstel van betaling aan de Belastingdienst vragen.

In mei of juni wordt traditioneel het vakantiegeld aan werknemers uitbetaald. Dit betekent een extra beslag op de liquiditeitspositie van bedrijven. Het is alleen mogelijk om uitstel van betaling te vragen voor aanslagen die reeds ontvangen zijn. Voor de loonbelasting en omzetbelasting kunnen ondernemers pas uitstel aanvragen als de naheffingsaanslag loonbelasting of omzetbelasting binnen is.

Wel invorderingsrente

De Belastingdienst verleent maximaal vier maanden kort telefonisch uitstel van betaling. De vier maanden gaan in op de dag na de uiterste betaaldatum van de oudste openstaande aanslag. Ondanks het uitstel rekent de Belastingdienst wel invorderingsrente. Het kort telefonisch uitstel geldt alleen als de totale openstaande belastingschuld minder dan € 20.000 bedraagt. Ook mag er geen dwangbevel zijn uitgereikt. Verder mag in de openstaande schuld geen onbetaalde vergrijpboete zijn begrepen en moet tijdig aangifte zijn gedaan. Een verzoek om telefonisch uitstel van betaling wordt niet geregistreerd als een melding van betalingsonmacht.

Bron: Belastingdienst

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,7 op basis van 27 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,7 op basis van 27 referenties