073 720 02 00
In de media

Wij denken in oplossingen, niet in problemen

Bijgewerkt op

Bedrijvig ‘s-Hertogenbosch, september 2013

Langslepende juridisch procedures zijn voor veel ondernemers een nachtmerrie. Veel zaken kunnen ook op een andere en snellere manier worden opgelost, is de ervaring van Danny Snijders en Bart Huijs van Snijders Advocaten. “Ons motto is niet voor niets: denken in oplossingen en niet in problemen. We merken dat deze aanpak wordt gewaardeerd door ondernemers”, vertelt de Bossche advocaat en naamgever Danny Snijders.

Waar veel traditionele advocatenkantoren nog vaak kiezen voor een juridische insteek bij procedures, kiest Snijders Advocaten in veel gevallen liever voor een strategische aanpak. “Bedrijven hebben vaak een probleem maar dat is niet altijd een juridisch probleem, dat proberen veel kantoren er van te maken.In overleg met onze cliënt bepalen we voor aanvang van een zaak gezamenlijk onze strategie en daar handelen wij ook naar. In veel gevallen kunnen wij juridische problemen voor ondernemers daardoor snel, effectief en tegen relatief lage kosten oplossen”, legt Snijders uit. “Advocaten die kiezen voor een juridische insteek, zijn vaak veel langer met een zaak bezig. Daardoor stijgen niet alleen de kosten voor de cliënt, maar bestaat ook de kans dat de strategie uit het oog wordt verloren.”

Bedrijfskundige achtergrond

Snijders Advocaten werd opgericht in 2004 en opereert sinds 2012 vanuit Kasteel de Valk aan de Vughterweg in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast heeft het kantoor nog een dependance in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Als een van de weinige advocatenkantoren in Nederland werkt Snijders Advocaten met een cliënt director. Deze functie wordt binnen het kantoor ingevuld door Bart Huijs. “Als cliënt director ben ik een vast aanspreekpunt en kijk ik op relationeel niveau over de schouder mee bij de bedrijven die wij als kantoor bedienen”, vertelt Huijs, die zelf niet uit de advocatuur komt, maar een bedrijfskundige achtergrond heeft. “Ik luister naar wat onze klanten willen en weet daardoor waar de eventuele pijn zit bij hen of waar ze wakker van liggen. Vervolgens proberen wij daar als kantoor zo snel mogelijk een oplossing voor te vinden, door de juiste juridische specialisten in te schakelen.” Danny Snijders: “Wij bieden een groot aantal juridische specialismen onder één dak. Tot onze specialismen behoren ondernemingsrecht, arbeidsrecht, faillissementsrecht, huurrecht, bouwrecht, IT-recht, IE-recht, vervoersrecht, koop/verkoop en onrechtmatige daad/aansprakelijkheid tot algemene voorwaarden. Daarnaast hebben wij een krachtige incassopraktijk voor bedrijven. Naast een vast team van advocaten en medewerkers werken wij samen met een groot aantal specialisten in de verschillende vakgebieden, die wij op elk moment kunnen inschakelen. Op die manier hoeven onze klanten alleen voor deze specialisten te betalen op het moment dat een dossier dat vraagt: een chirurg staat ook niet twee weken aan je bed.’

Sfeer proeven

Inmiddels telt de klantenkring van Snijders Advocaten al zo’n vijfhonderd bedrijven, variërend van mkb tot beursgenoteerd. Snijders: “Voor ons is dat het bewijs dat onze aanpak werkt. Anders dan de meeste advocatenkantoren gaan wij ook graag op bezoek bij onze klanten. Wij willen de sfeer proeven die heerst in een bedrijf, weten wat er speelt. Alleen op die manier kun je bouwen aan een langetermijnrelatie met een klant.” Huijs vult aan: “De advocatuur is een branche waarin je als kantoor makkelijk het verschil kunt maken als het gaat om klantvriendelijkheid binnen de dienstverlening. De service die wij bieden, valt in de smaak bij onze clienten. Onze belangrijkste taak is om onze cliënten te ontzorgen, zodat zij rust in hun hoofd krijgen en zich weer volledig kunnen concentreren op hun corebusiness. Intern coachen wij onze mensen ook om hun klantgerichtheid en servicegevoel te verbeteren. Klanten helpen en ontzorgen staat daarbij centraal. Vaak biedt het plegen van een telefoontje of het schrijven van een briefje al een oplossing. Onze advocaten krijgen daar vervolgens weer extra waardering voor terug van klanten. Op die manier worden zakelijke relaties ook steeds meer normale relaties.”

Uitrollen

Voor de komende jaren wil Snijders Advocaten haar unieke werkwijze langzaam maar zeker verder uitrollen. “Wij willen zeker niet groeien om te groeien”, zegt Danny Snijders. “Onze belangrijkste ambitie is om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen. Het is gaaf dat het goed gaat, maar dat mag niet ten koste gaan van onze aanpak. Wij willen strategisch meedenken met onze klanten, hen voorzien van de beste juridische adviezen en volledig ontzorgen. Daardoor maken wij het verschil.”

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties