073 720 02 00

Bancaire instellingen & verzekeraars

Als jarenlange vaste legal partner van de grootste bank in consumer finance, kunnen we met recht zeggen dat we trots zijn op onze expertise in deze branche. Deze bank, onderdeel van een wereldwijd concern, is in Nederland gevestigd te Amsterdam en kiest al jarenlang voor Snijders Advocaten. Zie ook de referenties op onze website, een bewijs van onze kunde.

Consumentenkrediet

Vanwege deze jarenlange relatie met Credit Agricole, echt een uithangbord cliente voor Snijders Advocaten, zijn wij in Nederland toonaangevend als het gaat om kennis in (procedures over) consumentenkrediet. Zowel voor incasso, zorgplicht advies of anderszins staan wij immers al jaren de marktleider in consumentenkrediet bij in rechte.

Zorgplicht krediet en verzekering

Ook voor ondernemers en ondernemingen geldt dat banken en verzekeraars jegens hen een zorgplicht hebben. Er is veel jurisprudentie over zorgplicht, overkreditering en verzekering. Van derivaten producten, rente swaps tot het onzorgvuldig handelen bij het beëindigen van de krediet overeenkomst, Snijders Advocaten staat hierin haar relaties krachtig en met alle geoorloofde middelen bij.

Referenties van bank of bedrijf: vraag er naar!

Wij kunnen natuurlijk zelf wel roepen dat we de leading firm in bancair en financieel recht zijn c.q. in verzekeringszaken de juiste advocaat zijn voor u, maar veel sterker is het uiteraard als onze cliënten dat zeggen. Kijk dus gerust bij ‘referenties’ op deze website en vraag ons rechtstreeks om extra uitspraken en/of referenties, nu we deze niet allemaal openbaar mogen tonen.
Maak direct een afspraak of stel alvast een vraag per e-mail aan één van onze advocaten / specialisten.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties