073 720 02 00

Specialisatie in food en agrarisch recht

Ons (hoofd-)kantoor staat in de AgroFood Capital van Nederland: ’s-Hertogenbosch. Door onze specialisatie in food en agrarisch recht is Snijders Advocaten door heel Nederland actief voor Food of foodgerelateerde bedrijven en in de agrarische sector.

Advocaat agrarisch recht, advocaat food branche

De voorbeelden van ons werk als advocaat aan food (gerelateerde) bedrijven en op het gebied van agrarisch recht zijn eindeloos. Zo procederen we bijvoorbeeld voor een conservenconcern, maar begeleidden we anderzijds ook een overname van een vleesverwerkingsbedrijf. Ook traden we op voor- en tegen verschillende koekjesfabrieken. In de champignonbranche zijn we tevens thuis. We adviseerden een ondernemer van een soep- en sauzenfabriek. Ook voor grote en kleine cateraars (bedrijfs- scholen en (exclusieve) partycateraars) hebben we opgetreden of zijn we huisadvocaat.

Daarnaast hebben we enorme ervaring aan boord als het gaat om verzekeringsdiscussies van agrariërs met hun verzekeraar. Het sluit aan bij onze mentaliteit, zeker nu het vaak familiebedrijven betreft. We begrijpen de food branche en de agrarische sector dus als geen ander en zijn ervaren en bedreven in deze branche.

Samenwerkingsverbanden met agro en food bedrijven centra

Snijders Advocaten werd gevraagd te participeren in meerdere bedrijvencentra in Noord-Brabant die zich richten op agro en/of food. Van de grow campus (ZLTO gebouw ’s-Hertogenbosch), JAM fabriek (’s-Hertogenbosch, gelieerd aan de BIM BV) tot bijvoorbeeld Holland Food Campus (Helmond). Aldaar komen en kwamen de meest voorkomende juridische vraagstukken uiteraard voorbij.

Snijders Advocaten is dus ook in de start up en scale up fase van food bedrijven een zeer ervaren speler. Van IE vraagstukken, receptuur bescherming, investeerder- en participatie vraagstukken, overnames, arbeidsrecht, incasso, alles komt en kwam er voorbij in de food en agro centra waarin we onze diensten leverden. Naast specifieke food of agro vraagstukken zijn het immers ook ‘gewoon’ bedrijven, met vaak ook ‘gewone’ juridische vraagstukken, zoals aandeelhoudersconflicten of ontevreden investeerders.

Referenties

Omdat het makkelijk is om te roepen, maar beter is om ons bewijs van kennis en kunde als advocaat van agrarisch recht en food te bewijzen door onze daden: vraag gerust om (meerdere) referenties van bedrijven uit de food of agro c.q. agrofood branche.

Maak gerust een afspraak met één van onze specialisten of neem per e-mail contact met ons op!

Perfecte match

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties