073 720 02 00

Installatiebranche

Al 15 jaar is Snijders Advocaten de partij in de installatiebranche. We bedienen zoveel installateurs, van groot tot klein, als vaste huisadvocaat en bij procedures, dat we hier graag een apart deel van onze website voor reserveren. Als advocaat installatiebranche zijn we de ervaren advocaat bij conflict of advies voor installatiebedrijven door heel Nederland.

Meer minder werk – bestekafwijkingen – aanneemsom

De discussies die aan advocaat voert in de installatiebranche zijn eindeloos. We zien enorm veel meer/minderwerk, of eigenlijk ‘meerwerk discussie’ procedures. Bestektekeningen die niet correct waren, waardoor tracés anders moesten worden gelegd en er dus vaak sprake is van meerwerk in uren en extra materialen. Als de opdrachtgever dan niet wil betalen en claimt dat het onder de aanneemsom zou vallen, is het conflict snel geboren.

Meerwerk in utiliteit voorbeeld

Het loopt dan al snel in de papieren. Bij een gemiddeld utiliteitsproject betekent een gemiddelde bestekafwijking vaak al snel een post meerwerk van tienduizend euro of meer. Dan loont het dus ook al snel om de huisadvocaat van het installatiebedrijf te bellen of te mailen en te vragen hoe te handelen om deze post meerwerk te kunnen incasseren / invorderen. Hetzelfde geldt voor een afwijking in de woningbouw, industrie of andere voorbeelden.

Ervaren in installatiebranche

We hebben zoveel ervaring in deze branche, zoveel tevreden relaties, dat we hier met recht een (proces- en conflict)specialist in mogen worden genoemd. Datzelfde geldt uiteraard voor onze rol als huisadvocaat bij contractvorming.

Omdat we eenvoudig kunnen roepen dat we de beste advocaat installatiebranche zijn, wil dat nog niet zeggen dat het ook zo is. Onze cliënten en resultaten echter bewijzen onze kennis en kunde. Kijk daarom naar de openbare referenties op onze website. Ook kunt u rechtstreeks vragen aan onze advocaten om extra (niet openbare) referenties van bedrijven uit uw sector. Tenslotte: onze top resultaten spreken voor zich: vraag dus gerust om een voorbeeld van een mooi, winnend vonnis uit uw sector, behaald door Snijders Advocaten.

Maak gelijk een afspraak met één van onze specialisten of stel al vast per e-mail een vraag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties