073 720 02 00

Overheid

Zowel op bestuursrechtelijk vlak als in het civiele recht worden we door gemeenten en andere overheden ingehuurd. Als advocaat op het gebied van overheid, gespecialiseerd in bestuursrecht en vastgoed zijn we vaak het verlengstuk van de juristen van de gemeente zelf.

Advies

Bij specialistische zaken met een groot belang, zoals vastgoed of publiek private samenwerkingen, wordt immers specialistische kennis en (proces- of advies) kunde gevraagd. Zeker ook op het civiele, contractuele vlak, staan de juristen van gemeenten veelal tegenover gespecialiseerde advocaten van projectontwikkelaars of andere partijen in het vastgoed. Het is dan geen overbodige luxe voor de overheid om een advocaat met (civiele en bestuursrechtelijke) vastgoed specialisatie in elk geval mee te laten kijken om zeker te zijn van de risico’s.

Bij Snijders Advocaten zijn we vergaand gespecialiseerd in het werken voor en met overheden in dergelijke vraagstukken. Zeker nu we een van de betere juristen bestuursrecht aan ons kantoor hebben verbonden, die samen met onze vastgoed advocaten ook vanuit bestuursrechtelijk (ruimtelijke ordenings- bestemmings-) perspectief naar de contracten kan kijken. Juist op dat snijvlak, gezien de vele belangen die gemeenten dient te bewaken, zitten vaak de problemen immers in civiele (vastgoed) contracten. Wij zijn dan als (huis)advocaat voor de overheid een praktisch verlengstuk van de afdeling juridische zaken.

Conflict – procedure gemeente

Snijders Advocaten heeft vele procedures gevoerd voor gemeenten in civiele conflicten. Tegen projectontwikkelaars, maar ook tegen andere bedrijven die de met de gemeenten gesloten overeenkomsten niet (correct) zijn nagekomen. We zijn dus ook ervaren in het in rechte (succesvol) optreden voor gemeenten.

Referenties overheden

Op onze website staan positieve referenties van tevreden overheidsorganen zoals gemeenten, burgemeesters en/of ambtenaren die ons hebben ingehuurd. Een bewijs van ons ‘kunnen’ dus, een mooier compliment bestaat niet.

Omdat we eenvoudig kunnen roepen dat we de beste advocaat voor de overheid zijn, wil dat nog niet zeggen dat het ook zo is. Onze cliënten en resultaten echter bewijzen onze kennis en kunde. U kunt ook rechtstreeks vragen aan onze advocaten om extra (niet openbare) referenties van overheden of individuele ambtenaren of bestuurders zoals burgemeesters. Tenslotte: onze resultaten spreken voor zich: vraag dus gerust om een voorbeeld van een mooi, winnend resultaat, behaald door Snijders Advocaten.

Maak gelijk een afspraak met één van onze specialisten of stel al vast per e-mail een concrete vraag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties