073 720 02 00

Gespecialiseerde advocaten in de software ICT

Software ICT is één van branches waarin Snijders Advocaten het meest werkzaam en dus het meest ervaren en gespecialiseerd is. In de software ICT branche is immers enorm veel te doen. Door heel Nederland, maar zeker ook in Noord-Brabant, zijn enorm veel bedrijven in deze branche. Snijders Advocaten is veelgevraagd procesadvocaat en huisadvocaat in deze branche.

Software ICT advocaat specialist in procedures

Als huis- en procesadvocaat van (onder andere) een beursgenoteerde software ontwikkelaar/cloud aanbieder, zijn we op landelijk topniveau werkzaam. Voor deze grote (corporate) relatie hebben we meer dan zes jaar alle procedures gewonnen.

Veel procedures in de software ICT branche gaan over de vraag of gemaakte uren zijn inbegrepen in de oorspronkelijke scope of fixed fee, danwel behoren tot het ‘meerwerk’. Veelal treden gedurende een groter software implementatie- of maatwerktraject immers veranderingen op in de oorspronkelijke wens van de klant. Zo worden allerlei extra functionaliteiten besteld of gevraagd, zonder dat de klant beseft (of wil beseffen) dat dit buiten de oorspronkelijke opdracht valt. Als dan de meerwerk nota’s komen, ontstaat er discussie. Afhankelijk van de contractuele afspraken, professionele positie van partijen, omstandigheden van het geval, vastlegging van opdrachten en/of waarschuwingen van meerwerk en andere zaken, kan een software ICT leverancier alsdan een sterke of minder sterke zaak hebben. Onze specialisten kunnen u dienaangaande haarfijn adviseren.

Snijders Advocaten heeft een prachtig track record in software ICT zaken van deze en andere aard.

Software ICT (contract- en overname) advies specialist

We zijn echter ook veel gevraagd door software ICT en cloud bedrijven alsook start up (tech) centra, vanwege onze specifieke kennis en ervaring met software / ICT contracten.

Zowel aan de zijde van de software ICT cloud bedrijven als de (eind)klanten is het zaak om een goed contract over het project te sluiten. Duidelijkheid over de omvang, kosten en functionaliteiten is essentieel om conflicten te voorkomen. Het is immers veel duurder om een conflict uit te vechten, dan een contract goed te laten toetsen door een gespecialiseerd advocaat met ervaring in de software ICT branche.

Voorts hebben we ervaring als overname advocaat in de software ICT cloud diensten branche. We kunnen mooie referenties op verzoek overleggen dienaangaande.

Referenties als bewijs van onze kennis en kunde

Omdat we eenvoudig kunnen roepen dat we de beste advocaat in de ICT branche zijn, wil dat nog niet zeggen dat het ook zo is. Onze cliënten en resultaten echter bewijzen onze kennis en kunde. Kijk daarom naar de openbare referenties op onze website. Ook kunt u rechtstreeks vragen aan onze advocaten om extra (niet openbare) referenties van bedrijven uit deze software ICT of cloud sector. Tenslotte: onze resultaten spreken voor zich: vraag dus gerust om een voorbeeld van een mooi, winnend vonnis uit deze ICT sector, behaald door Snijders Advocaten.

Maak gelijk een afspraak met één van onze specialisten of stel alvast per e-mail een vraag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties