073 720 02 00

Sportbranche

Snijders Advocaten is al sinds de oprichting 15 jaar geleden veelgevraagd advocaat sportrecht & sport en recht in sport- en sport gerelateerde zaken. Met name onze oprichter en procesadvocaat mr. Danny Snijders heeft vanwege zijn passie voor de sport veel (landelijke) sportzaken gedaan. Zowel voor betaald voetbalclubs, hockey- volleybal- en basketbalclubs als voor individuele sporters heeft hij en zijn medewerkers geprocedeerd of kwesties opgelost.

Geruchtmakende rechtszaken in de betaald voetbalbranche

Zo zijn we veelvuldig in de media verschenen in de miljoenen zaken van FC Den Bosch tegen voormalig voorzitter Hans Brus/Bruscom. In twee procedures werd succesvol geprocedeerd door Snijders Advocaten, over een periode van jaren.

Ook in de strijd van betaald voetbalclub De Graafschap uit Doetinchem tegen de KNVB, welke zitting live op Fox Sports en Omroep Gelderland werd uitgezonden en door meer dan honderdduizend kijkers werd bekeken, werd onze oprichter mr. Danny Snijders gevraagd te procederen en dus te pleiten. Ook deze zaak kreeg aandacht in alle landelijke dagbladen, studio sport en andere sportmedia.

Bovendien heeft Snijders Advocaten voor betaald voetbalclub Achilles ’29 opgetreden in kort geding tegen de KNVB, alsook in arbitrage bij de licentiecommissie van de KNVB te Zeist.
Ook hebben we succesvol een kort geding aangespannen tegen de KNVB voor betaald voetbalclub RKC Waalwijk. De KNVB wordt steevast bijgestaan door het grootste en bijna duurste advocatenkantoor in Nederland, dus als we indruk maken in rechte, wordt dat extra gewaardeerd onder vakgenoten. We hebben bijvoorbeeld voor ons pleidooi in de De Graafschap case (waarin FC Twente een rol speelde) dan ook veel lof ontvangen van andere advocaten die de zaak in de landelijke media hadden gevolgd.

Verder hebben we als huis- of procesadvocaat ook voor andere ere- en eerste divisie clubs uit alle delen van het land opgetreden.

Andere sporten dan voetbal

Ook in andere sporten zijn we thuis. Zo hebben we voor meerdere hockey internationals opgetreden in- en buiten rechte. We zijn voorts huisadvocaat van Nederlands’ meest succesvolle hockeyclub. Ook richting de bonden, maar ook bij disputen met sponsoren of clubs staan we voor ze klaar. Hetzelfde geldt voor autocoureurs, turners, basketballers en professionele basketbalclubs.

We kennen – ja daar zijn we trots op – geen ander kantoor dat zoveel doet en succesvol heeft gedaan voor sporters en voor sportclubs.

Legal partner sportmanagement

Snijders Advocaten is bovendien legal partner van een middelgroot sport management kantoor. Dit kantoor doet het sport management (transfers, sponsoring et cetera) voor voetballers en overige (olympische en niet olympische) sporters. Daarbij is een vaste huisadvocaat een noodzaak.

Referenties als bewijs van onze kennis en kunde

Omdat we eenvoudig kunnen roepen dat we de beste advocaat sport en recht / sportrecht / sportmanagement zijn, wil dat nog niet zeggen dat het ook zo is. Onze cliënten en resultaten echter bewijzen onze kennis en kunde. Kijk daarom naar de openbare referenties op onze website. Ook kunt u rechtstreeks vragen aan onze advocaten om extra (niet openbare) referenties van clubs en sporters uit deze sector.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties