073 720 02 00

Dé advocaat in onderwijsrecht en medisch recht

In de zorg en de ‘health’ sector weten we de juridische weg als advocaat medisch recht. Zowel voor private als (semi-) publieke instellingen. Hetzelfde geldt voor scholen. In allerlei vormen, dus van arbeidsrecht tot vastgoed en ICT discussies. Ook private scholen kunnen ons als advocaat onderwijsrecht of op andere juridische onderwerpen raadplegen. In deze beide sectoren kunnen we van bestuurders op speciaal verzoek positieve ervaringen met onze advocaten overleggen.

Zorg & health advocaat: advies en procedure

Snijders Advocaten wordt vanuit de health en zorgsector geraadpleegd als advocaat gezondheidsrecht / advocaat medisch recht. Het kan dan gaan om klassieke gezondheidsrechtelijke of tuchtrechtelijke vragen, maar ook de meer reguliere vragen die de bedrijven in de zorg en health sector hebben aangaande arbeidsrecht, contracten, vastgoed, ICT en privacy komen bij Snijders Advocaten als huisadvocaat terecht.

Ook bij juridische procedures wordt Snijders Advocaten als procesadvocaat ingehuurd. Dat kan een tuchtrechtelijke procedure zijn, maar evenzeer ook een procedure over software ICT, arbeidsrecht, contracten met verzekeraars et cetera.

Onderwijs advocaat: advies en procedure

Voor de onderwijssector (privaat en publiek) hebben we voor verschillende grote instellingen advies- en procedurewerk verricht. Zowel arbeidsrechtelijk als advies en conflict op raad van bestuur niveau.

Referenties als bewijs van onze kennis en kunde

Omdat we eenvoudig kunnen roepen dat we de beste advocaat in de zorg&health of onderwijs wereld zijn, wil dat nog niet zeggen dat het ook zo is. Onze cliënten en resultaten echter bewijzen onze kennis en kunde. Kijk daarom naar de openbare referenties op onze website. Ook kunt u rechtstreeks vragen aan onze advocaten om extra (niet openbare) referenties van instellingen en ondernemers of bestuurders uit deze sector.

Maak gelijk een afspraak met onze advocaat onderwijsrecht of medisch recht of neem contact met ons op.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties