073 720 02 00

Mediation

Mevrouw mr. J.A. Swinkels en mevrouw mr. R.A.M. Verlijsdonk zijn lid van de vereniging van Familierecht Advocaten & Scheidingsmediators (de “vFAS”) en kunnen u daarom ook begeleiden als echtscheidingsbemiddelaar (mediator echtscheiding).

Scheidingsbemiddeling kan alleen plaatsvinden als beide partners dit willen. Indien er wordt gekozen voor mediation, zullen beide partners dus ook moeite moeten doen om gezamenlijk de gevolgen van de echtscheiding te bespreken en te regelen. Indien één van beide niet wil, is mediation geen optie.

Scheidingsbemiddeling: gelijktijdig geïnformeerd en geadviseerd

Bij scheidingsbemiddeling worden partners altijd gelijktijdig geïnformeerd en geadviseerd. Wij mogen niet afzonderlijk met een van de partijen spreken en zullen hen ook niet afzonderlijk adviseren of ondersteunen. Voor het succesvol afronden van een mediation traject is transparantie en vertrouwen namelijk van groot belang. Elk gesprek, of dit nu telefonisch is of op kantoor, vindt daarom plaats in het bijzijn van beide partners.

De tussen de partners gemaakte afspraken over de gevolgen van de echtscheiding worden schriftelijk vastgelegd in een scheidingsconvenant en, indien er minderjarige kinderen zijn, in een ouderschapsplan.

Gemeenschappelijk verzoekschrift

Zodra een scheidingsconvenant en (eventueel) ouderschapsplan zijn ondertekend, dienen mr. Swinkels en mr. Verlijsdonk in het kader van de echtscheiding een gemeenschappelijk verzoekschrift in bij de rechtbank. In dit verzoekschrift wordt de rechter verzocht om de echtscheiding uit te spreken en de gemaakte afspraken uit het convenant en (eventueel) ouderschapsplan in de uitspraak vast te leggen. De rechter doet vervolgens al op korte termijn (vaak 4 weken) uitspraak en u hoeft niet naar de rechtbank. Dat wordt door veel mensen als prettig ervaren, omdat een bezoek aan de rechtbank vaak toch de nodige spanningen veroorzaakt.

Als de scheidingsbemiddeling onverhoopt niet slaagt, dan mogen mr. Verlijsdonk en mr. Swinkels niet langer meer voor (één van) u, als advocaat noch als mediator echtscheiding, optreden. Snijders Familierecht verwijst u in dat geval ieder door naar een andere advocaat.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties