073 720 02 00

Advies/second opinion

Snijders Bestuursrecht voorziet u van advies of een second opinion. Zeker bij complexe, niet alledaagse dossiers of bij het starten van een juridische procedure kan het zeer verstandig zijn om een second opinion of advies te vragen. We kijken dan niet alleen naar de inhoud van de zaak. Ook de processtrategie komt aan bod.

Zijn er zaken die meer nuance of onderstreping verdienen? Wilt u een betere procesadvocaat? Een advocaat die op zitting zijn of haar mannetje staat? Of juist een meer wetenschappelijke benadering, zodat meer vanuit diepgaande kennis uw zaak wordt bepleit? Snijders Bestuursrecht biedt u dit.

Verschillende gradaties

We kennen meerdere gradaties van een advies of het aanvragen van een second opinion. We kunnen via een quick scan snel een analyse van de zaak geven. Welke risico’s zien we? Zijn er zaken over het hoofd gezien? Een dergelijke quick scan kan u later in het proces veel tijd en/of kosten besparen.

Voor een scherpe visie op aanpak, behandeling en juridische analyse van een zaak, is een diepgaandere analyse van uw zaak nodig en hanteren we een grondigere aanpak waarbij, indien gewenst, meerdere scenario’s kunnen worden uitgewerkt.

Wij helpen u graag

Benader ons gerust met een vrijblijvend verzoek voor een second opinion. Mail direct naar aposset@snijders-advocaten.nl of maak telefonisch een vrijblijvende koffieafspraak om te sparren over uw zaak.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties