073 720 02 00

Procederen

Procederen in het bestuursrecht is een vak apart, met eigen regels en eigen (fatale) termijnen. Onder procederen in het bestuursrecht verstaan we het indienen van een bezwaarschrift, het in beroep gaan bij de rechtbank of het instellen van hoger beroep bij de Raad van State.

Een vak apart

Het indienen van een bezwaarschrift kan alleen als er een besluit is genomen. Ook voor de toegang tot de bestuursrechter is vereist dat er een besluit is genomen en dat er eerst een bezwaarschrift is ingediend. Veel mensen realiseren zich dit niet en denken “ik ga straks wel naar de rechter”. Dat kan in het bestuursrecht niet. U moet alle stappen doorlopen anders is de weg naar de rechter gesloten.

De termijn voor het indienen van een bezwaar- of (hoger) beroepschrift is 6 weken. Dit is een fatale termijn. Dit betekent dat een te laat ingediend bezwaar- of (hoger)beroepschrift niet in behandeling wordt genomen en uw zaak is gesloten. Deze kan niet meer worden geopend. Dit is zeer belangrijk om u te realiseren. Daarom adviseren wij vrijwel altijd om een tijdig bezwaarschrift in te dienen als u het niet eens bent met een besluit van een overheidsorgaan. U krijgt maar één keer de kans!

Neem contact met ons op

Benader ons gerust met een vrijblijvend verzoek voor een procesadvies. Mail direct naar aposset@snijders-advocaten.nl of maak telefonisch een vrijblijvende koffieafspraak.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties