073 720 02 00

Franchise advies

Als franchisegever heb je een franchiseformule ontwikkeld. Je geeft franchisenemers het recht om het ontwikkelde zakelijke concept te gebruiken.

De meest uiteenlopende juridische vragen

Franchisegevers krijgen te maken met uiteenlopende juridische vragen. Problemen met de franchisenemers of het voldoen aan de Wet franchise. Onder welke voorwaarden is het toegestaan wijzigingen door te voeren in de franchiseovereenkomst? Welke documenten mag of moet je verstrekken in de precontractuele fase? Wat doe je in het geval van een conflict? Kies je voor hard franchise of soft franchise?

De advocaten van Snijders Franchise beschikken over jarenlange ervaring in de franchisewereld met bijbehorend track record. Snijders Franchise is huisadvocaat van diverse landelijke franchiseorganisaties en behoort hiermee tot de top van Nederland.

Behoefte aan meer duidelijkheid over je rechtspositie?

Als franchisenemer exploiteer je als zelfstandig ondernemer een franchise onderneming. De franchiseovereenkomst is hiervoor de basis.

Wil je als franchisenemer meer duidelijkheid over je rechtspositie? Bijvoorbeeld ten aanzien van de rechtsgeldigheid van de franchiseovereenkomst, een non-concurrentiebeding en het traject voor verkoop van de franchiseonderneming? Als franchisenemer heb je vaak meer rechten dan je zou denken.

Snijders Franchise biedt u proactieve juridische ondersteuning en duidelijk franchise advies. Uw bedrijf, belangen en plannen staan daarbij voorop.

Samen sta je sterk. Tegen of samen met de franchisegever. Nu de Wet franchise overleg tussen de franchisegever en franchisenemer verplicht voorschrijft is een franchisevereniging (bittere) noodzaak, al zijn er zeker ook andere oplossingen. De franchisegever heeft voor bepaalde beslissingen nu eenmaal toestemming nodig van de franchisenemer(s).

Wij bieden duidelijk advies

De advocaten van Snijders Franchise bieden proactieve juridische ondersteuning en duidelijk advies.

Graag gaan zij het gesprek met u aan. Met onze specialistische kennis van het franchiserecht, contractenrecht en huurrecht bieden zij begeleiding op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties