073 720 02 00

Franchise overname

Toetreden tot een franchiseformule is een mooie stap. Dit kan door een bestaande franchiseonderneming over te nemen. Voor iedere franchisenemer komt er een tijd dat hij of zij de onderneming wil overdragen. Net zoals je franchiseondernemingen uitbreiden. 

In alle gevallen is een goede begeleiding onontbeerlijk. Voor de inwerkingtreding van de Wet franchise was de verkoop van jouw onderneming de goodwill. Dat is het nog steeds als er in de franchiseovereenkomst niets is geregeld of een uitkering is uitgesloten.

Hieruit blijkt dat goede advisering noodzakelijk is.

Het begint bij de franchiseovereenkomst

Het begint bij de franchiseovereenkomst. De franchiseovereenkomst is de basis voor de samenwerking en beschrijft welke rechten en verplichtingen de overname met zich mee brengt. Dit gaat niet alleen over de vergoedingen maar ook wat je daarvoor terug krijgt (of zou moeten krijgen).

Daarnaast is daarin opgenomen welke verplichtingen er rusten op degene die zijn of haar onderneming aan jou overdraagt.

In het geval van een overname van jouw franchiseonderneming is van belang onder welke voorwaarden dit mogelijk is. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een aanbiedingsverplichting aan de franchisegever, die ook toestemming zal moeten verlenen en eisen stelt aan de overnemende partij.  Daarnaast speelt de goodwill hier een belangrijke rol.

Onze begeleiding houdt niet op bij toetreding of overname

De begeleiding houdt niet op bij de toetreding of de overname. Wat als de franchiseformule toch niet bij jou past? Welke mogelijkheden biedt de franchiseovereenkomst in dat geval? Is het mogelijk uit te treden zonder al te veel juridische beperkingen? Kun je de onderneming zelf ook weer overdragen?Daarom leggen we je graag uit wat er allemaal komt kijken bij de overname van een franchiseonderneming. We begeleiden je uiteraard ook bij de overdracht van jouw franchiseonderneming.

Meer weten over een franchise overname? Neem contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar met een passend advies.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties