073 720 02 00

Beslaglegging

Beslaglegging door middel van een conservatoir of executoriaal beslag is een middel dat flink aankomt. Ineens zorgt u er namelijk voor dat uw wederpartij verrast wordt en bijvoorbeeld niet langer kan beschikken over een positief banksaldo. Of u legt beslag op een onroerende zaak, voorraad of andere goederen. Ook wel een derdenbeslag genoemd. Of u legt derdenbeslag onder een opdrachtgever van uw klant. Op deze manier blokkeert u de betaling van de betreffende opdrachtgever aan uw klant. Daarnaast kunt u beslag laten leggen op aandelen (aandelenbeslag), op een bedrijf of op een schip (martiaal beslag).

Beslag leggen

Een beslag dat u legt kan conservatoir of executoriaal zijn. Kort gezegd dient een conservatoir beslag ter zekerheid, conserveren betekent immers behouden, en wordt gelegd voordat een gerechtelijke procedure wordt gestart. Met conservatoir beslag stelt u gelden of goederen veilig.

Voor het leggen van executoriaal beslag is een executoriale titel vereist, bijvoorbeeld een door de rechter gewezen vonnis. Deze stap kan dus pas na afloop van de procedure worden gezet.

Als heftig neveneffect kan een conservatoir of executoriaal beslag betekenen dat u bijvoorbeeld de bedrijfsvoering van uw klant (tijdelijk) stil legt. Of u blokkeert de overdracht van een huis of bedrijfspand. Een beslag kan dus soms heel doeltreffend zijn.

Beslaglegging opheffen

Als er beslag is gelegd, kan dat er onder omstandigheden ook af. Bijvoorbeeld door buitengerechtelijk opheffing te vorderen van het beslag. Dat kan ook in kort geding of tijdens een lopende procedure. Ook kan beslag worden opgeheven als er zekerheid wordt gesteld, bijvoorbeeld door een bankgarantie te stellen of andere zekerheden te verschaffen, zoals een recht op (een deel van) de overwaarde van onroerend goed.

Hulp nodig?

Als specialisten in beslaglegging bij Snijders Incasso, weten wij als geen ander hoe je beslag moet leggen. Als u hierover vrijblijvend van gedachte wilt wisselen, neem dan gerust contact op met een van onze incasso advocaten. Wij denken graag met u mee.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties