073 720 02 00

Gerechtelijke incasso

Als betaling door de wanbetaler in een minnelijk incassotraject uitblijft, kan het gerechtelijk incassotraject uitkomst bieden. We bepalen in overleg met u de strategie voor een traject gerechtelijke incasso. Alvorens het gerechtelijke incassotraject wordt opgestart, bepalen we aan de hand van verschillende criteria of de stap naar de rechter zinvol is. Zo is het van groot belang dat we een uiteindelijk behaald vonnis ook daadwerkelijk kunnen incasseren bij de wanbetaler. Ook maken we een afweging van de kosten en baten en adviseren we u of een traject voor gerechtelijke incasso kansrijk is.

Wat houdt een gerechtelijke incasso in?

Als na onderzoek blijkt dat een gerechtelijke incasso kansrijk is, bepalen we in overleg met u welke gerechtelijke procedure we opstarten. Zo kunnen we een faillissementsprocedure, dagvaardingsprocedure en/of beslagprocedure voor u opstarten.

Faillissementsprocedure

Het aanvragen van een faillissement is vrij eenvoudig. Het voordeel van een faillissementsaanvraag is daarnaast dat het ook snel is. Een aanvraag tot faillietverklaring wordt op grond van artikel 4 van de Faillissementswet met de hoogste spoed behandeld. Soms volgt de faillissementszitting al enkele dagen na de aanvraag.

Dagvaardingsprocedure

Als u iets te vorderen hebt van iemand of een procedure wilt starten, kunt u contact met ons opnemen zodat wij uw vordering, in de vorm van een dagvaarding, kunnen opstellen. Wij schakelen vervolgens de deurwaarder in om deze uit te brengen (te overhandigen aan de wederpartij) en zorgen dat de dagvaarding bij de juiste rechter belandt. Zodra de rechter vonnis heeft gewezen en de wanbetaler weigert het vonnis na te komen, geven we een deurwaarder de opdracht het vonnis aan de wanbetaler te betekenen. Weigert de wanbetaler hierna nog steeds te betalen? Dan gaan wij over tot uitvoering (executie) van het vonnis.

Beslagprocedure

Zo kunnen we bijvoorbeeld beslag leggen op het loon van de wanbetaler, de bankrekening of eigendommen zoals inboedel en auto’s. Wilt u een traject voor gerechtelijke incasso opstarten? Neem dan contact op met Snijders Incasso. Onze gespecialiseerde incasso advocaten staan graag voor u klaar.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties