073 720 02 00

Steunvordering

Een steunvordering is de vordering die wordt gebruikt om een faillissementsaanvraag te ondersteunen. Om het faillissement uit te kunnen laten spreken moet er sprake zijn van een vorderingsrecht van de schuldeiser (welke vordering opeisbaar moet zij), er moet een steunvordering zijn en de schuldenaar moet verkeren in een toestand opgehouden hebben te betalen.

In Nederland kan een schuldenaar niet failliet worden verklaard op verzoek van slechts één schuldeiser; daarom is een steunvordering in het faillissement vereist. In het buitenland is dat overigens soms anders. De aanvrager van het faillissement moet dus een tweede schuldeiser vinden die ook een vordering heeft op de schuldenaar.

Heeft een schuldenaar maar één schuldeiser, die overigens wel meerdere vorderingen op de schuldenaar kan hebben, dan kan die schuldenaar op verzoek van die ene schuldeiser niet failliet worden verklaard. Echter, zelden heeft een schuldenaar slechts één schuldeiser. Hierna wordt dat toegelicht.

Onderzoek naar steunvordering

Het lijkt op het eerste gezicht wellicht lastig om erachter te komen of een schuldenaar ook nog andere schuldeisers heeft. Dat is echter maar schijn. Dat komt omdat aan een steunvordering niet al te hoge eisen mogen worden gesteld. Zo hoeft een steunvordering niet opeisbaar te zijn (in tegenstelling tot de vordering van de aanvrager van het faillissement, die dat wel moet zijn). Een steunvordering kan dus ook een factuur van een andere schuldeiser zijn, waarvan de vervaldatum nog niet is verstreken. In een onderzoek naar een steunvordering kan daarom ook worden gekeken naar bepaalde abonnementen, contributieverplichtingen, huurverplichtingen, verhoudingen van een bestuurder tegenover de vennootschap, belastingverplichtingen en ga zo maar door. Er is dus altijd wel ergens een steunvordering voor het faillissement.

De incassospecialisten van Snijders Incasso vinden uw steunvordering

Wilt u meer informatie over het vinden van een steunvordering? Neem dan contact met ons op. Ook bij vragen over welke stappen nog meer dienen te worden genomen om een faillissementsaanvraag te doen, kunt u vanzelfsprekend met onze incassospecialisten contact opnemen.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties