073 720 02 00

Verhaalsonderzoek

Onze incassorecht advocaten kunnen door middel van een verhaalsonderzoek (laten) onderzoeken of een wanbetaler, in een minnelijk traject of na een eventuele gerechtelijke veroordeling, voldoende financiële draagkracht heeft om uw vordering te voldoen. Om te voorkomen dat een wanbetaler geen verhaal biedt na een gerechtelijke procedure, is het van groot belang voordat wordt overgegaan tot een gerechtelijke procedure, te onderzoeken of de wanbetaler verhaal biedt. Verhaal betekent dat de wanbetaler voldoende financieel draagkrachtig is om zijn vordering aan u te kunnen voldoen.

Meestal kan de wanbetaler uw vordering middels geld voldoen. Soms kan dat niet en dan adviseren onze incassorecht advocaten u over andere middelen waaruit uw vordering mogelijkerwijs zou kunnen worden voldaan.

Wat houdt een verhaalsonderzoek in?

Een verhaalsonderzoek geeft inzicht in de verhaalpositie van een natuurlijk persoon of een rechtspersoon. Onze incassorecht advocaten kunnen een uitgebreid verhaalsonderzoek (laten) uitvoeren. Zo kunnen onze incassorecht advocaten zelf via het register van de Kamer van Koophandel snel en gemakkelijk informatie vinden over een onderneming, zoals de groep waartoe de onderneming behoort en kunnen de jaarrekeningen worden opgevraagd.

Daarnaast kunnen de incassorecht advocaten snel en gemakkelijk informatie opvragen via het Kadaster over registergoederen die de wanbetaler in eigendom heeft of er een recht van hypotheek is gevestigd, voor welk bedrag een recht van hypotheek is verleend en de waarde van de registergoederen.

Tot slot kunnen de incassorecht advocaten via internet ook de nodige research doen. Als het beperkte verhaalsonderzoek geen of weinig relevante informatie oplevert, kunnen onze incassorecht advocaten ook een uitgebreider verhaalsonderzoek laten uitvoeren door een onderzoeksbureau.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het verhaalsonderzoek? Neem dan contact op met Snijders Incasso. Onze gespecialiseerde incassorecht advocaten staan graag voor u klaar.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties