073 720 02 00

Arbitrage

Snijders Litigation is zeer ervaren in het succesvol voeren van arbitrageprocedures. Zo procedeerden we veel bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw alsook bij het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI). In veel opzichten lijkt een arbitrage procedure op een gewone rechtszaak. Vaak echter zijn de arbiters (de rechters in arbitrage dus) specifiek aangesteld met het oog op een specifiek onderwerp. Zo zijn arbiters bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw vaak deskundig in de aannemerij, installatietechniek of anderszins.

In veel zakelijke contracten worden arbitrage clausules opgenomen. Partijen zijn dan vaak verplicht te procederen bij een arbiter of arbitrage instituut. Wij staan bedrijven als specialist in arbitrage bij. Elk arbitrage instituut heeft eigen regels en kosten. Vaak lopen zaken sneller door bij een arbitrage instituut dan bij een gewone rechter. Het is meestal ook wat kostbaarder. In de wet staan de nodige regels over waar een arbitraal vonnis aan moet voldoen. Onder omstandigheden is een arbitraal vonnis daarom via de ‘gewone’ rechter te bestrijden. Het vernietigen van een arbitraal vonnis is een vak apart. Een ervaringsvak. Zoek daarvoor een specialist en niet een ‘gewone’ advocaat die dit een keer probeert en er geen of weinig ervaring in heeft.

Arbitration

A lot of companies are obliged to go to commercial arbitration or corporate arbitration in the Netherlands. This special way of dispute resolution, is one of our highly specialized skills. Snijders Litigation is a lawfirm that helps foreign companies in the Netherlands to arbitrate. We have many years of experience and top specialist lawyers /attorneys in law in both litigation and arbitration.
Corporate litigation is not something every lawyer or attorney can practice. Seek for the best and specialized in the Netherland, both in Amsterdam, Rotterdam and the South of the Netherlands. In the whole country we can and will help your company in winning arbitration. Sent us an e-mail of give us a call and we will answer your questions.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties