073 720 02 00

Conservatoir beslag

Of andersom: als u een conservatoir beslag overkomt omdat uw tegenpartij beslag heeft gelegd op bijvoorbeeld uw bankrekening, huis of onder uw opdrachtgever, dan geeft dat stress. En soms schade.

Conservatoir beslag leggen is dus iets dat goed en weloverwogen moet gebeuren. Bij voorkeur zonder aansprakelijk te worden voor het leggen van beslag. De specialisten in conservatoir beslag leggen van Snijders Litigation nemen graag voor u het voortouw. Deze pitbulls in recht weten exact hoe de tegenstander zo aan te pakken door een conservatoir beslag, zodat u goederen, gelden, vorderingen, aandelen, vastgoed of schepen veilig kan stellen om verhaal op te halen.

Conservatoir beslag leggen

Conservatoir beslag leggen kan in vele vormen. Zo kunt u conservatoir beslag op aandelen leggen. Conservatoir beslag op woning leggen. Conservatoir beslag op bankrekening c.q. beslag onder een bank leggen (bankbeslag). Conservatoir beslag op geld van de tegenpartij leggen, bijvoorbeeld door een conservatoir derdenbeslag onder een opdrachtgever te leggen. Hetzelfde is een conservatoir beslag bij of onder klanten van de tegenpartij. Ook kunt u beslag op een boot of schip leggen, een zogenaamd maritaal beslag. Conservatoir beslag op bedrijven is ook een mogelijkheid. Conservatoir beslag op onroerend goed. Conservatoir beslag op het loon van uw tegenpartij (loonbeslag).

Aansprakelijkheid bij conservatoir beslag

Conservatoir beslag leggen kan leiden tot aansprakelijkheid voor schade die is ontstaan door het conservatoir beslag. Zoek dus een in beslaglegging gespecialiseerd advocaat en ga niet af op een advocaat die niet dagelijks beslag legt. Bij Snijders Litigation zijn we als super specialisten in beslaglegging een topspeler in de markt in Nederland op het gebied van conservatoir beslag. Een goed en zeer doeltreffend beslag kan uw zaak of conflict maken of breken. Vaak is het een escalatie in het conflict die leidt tot een oplossing. Een conservatoir beslag kan als neveneffect hebben dat de tegenpartij of u breekt. Dat hoeft niet zo te zijn echter, er zijn talrijke mogelijkheden. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met een van onze specialisten om de oplossingen te bespreken.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties