073 720 02 00

Conservatoir beslag

Of andersom: als u een conservatoir beslag overkomt omdat uw tegenpartij beslag heeft gelegd op bijvoorbeeld uw bankrekening, huis of onder uw opdrachtgever, dan geeft dat stress. En soms schade.

Conservatoir beslag leggen is dus iets dat goed en weloverwogen moet gebeuren. Bij voorkeur zonder aansprakelijk te worden voor het leggen van beslag. De specialisten in conservatoir beslag leggen van Snijders Litigation nemen graag voor u het voortouw. Deze pitbulls in recht weten exact hoe de tegenstander zo aan te pakken door een conservatoir beslag, zodat u goederen, gelden, vorderingen, aandelen, vastgoed of schepen veilig kan stellen om verhaal op te halen.

Conservatoir beslag leggen

Conservatoir beslag leggen kan in vele vormen. Zo kunt u conservatoir beslag op aandelen leggen. Conservatoir beslag op woning leggen. Conservatoir beslag op bankrekening c.q. beslag onder een bank leggen (bankbeslag). Conservatoir beslag op geld van de tegenpartij leggen, bijvoorbeeld door een conservatoir derdenbeslag onder een opdrachtgever te leggen. Hetzelfde is een conservatoir beslag bij of onder klanten van de tegenpartij. Ook kunt u beslag op een boot of schip leggen, een zogenaamd maritaal beslag. Conservatoir beslag op bedrijven is ook een mogelijkheid. Conservatoir beslag op onroerend goed. Conservatoir beslag op het loon van uw tegenpartij (loonbeslag).

Aansprakelijkheid bij conservatoir beslag

Conservatoir beslag leggen kan leiden tot aansprakelijkheid voor schade die is ontstaan door het conservatoir beslag. Zoek dus een in beslaglegging gespecialiseerd advocaat en ga niet af op een advocaat die niet dagelijks beslag legt. Bij Snijders Litigation zijn we als super specialisten in beslaglegging een topspeler in de markt in Nederland op het gebied van conservatoir beslag. Een goed en zeer doeltreffend beslag kan uw zaak of conflict maken of breken. Vaak is het een escalatie in het conflict die leidt tot een oplossing. Een conservatoir beslag kan als neveneffect hebben dat de tegenpartij of u breekt. Dat hoeft niet zo te zijn echter, er zijn talrijke mogelijkheden. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met een van onze specialisten om de oplossingen te bespreken.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties