073 720 02 00

Procederen

Procederen is het middel, ons gereedschap voor ons eigenlijke doel: uw zaak winnen. Of winnend afsluiten. En wel zo snel mogelijk. Liefst zonder lange processtukken en liefst zonder lange procedures. In heldere taal schrijven wij. No-nonsens. Dat vinden rechters ook het meest prettig. Niet eindeloos moeilijk draaien. Wel de juiste en rake, toepasselijke jurisprudentie op de juiste plek in het stuk vermelden.

De kunst is om de rechter bij het lezen van een dagvaarding, conclusie van antwoord of ander processtuk te laten voelen dat het klopt wat er staat. Niet alleen op basis van de feiten en jurisprudentie, maar ook omdat het als ‘rechtvaardig’ of ‘redelijk’ voelt wat er staat.

Wat betekent procederen?

Procederen is meer dan enkel processtukken schrijven en naar een mondelinge behandeling (comparitie van partijen gaan). Procederen is meer dan enkel het voorlezen van een pleitnota. Wij hebben de ervaring dat er uit procederen zoveel meer kan worden gehaald dan de standaard riedel af te draaien. Procederen moet in je DNA zitten om het goed te kunnen. De absolute wil om te winnen moet je bezitten. Maar ook het vermogen om verschillende processtrategieën te kunnen inzetten. Op het juiste moment. Timing dus. Procederen is de dagelijkse honger naar het recht. Naar jurisprudentie en ontwikkelingen in de wet. En procederen beslaat de kunst om het verbaal, dus mondeling, in de rechtszaal goed te kunnen overbrengen.

Procederen is een ervaringsvak. Meer dan tienduizend uur trainen. De Engelse vertaling van procederen is to litigate. Ofwel: litigation. We zijn dus litigators. Don’t hate, litigate is ons motto. Zet er een ‘A’ voor en we zijn er. Geen alligator maar a litigator. Even doorbijten.

Gerechtelijke procedure

Een gerechtelijke procedure is dus onderdeel van procederen. Wilt u een proces of gerechtelijke procedure starten? Of: bent u gedagvaard en dus onderdeel geworden van een gerechtelijke procedure? Of: wilt u zo spoedig mogelijk uw geld ontvangen van uw tegenpartij? Wij zijn processpecialisten pur sang. Snijders Litigation behoort tot de absolute top van procesadvocaten in Nederland. Maak direct een vrijblijvende afspraak om uw zaak te bespreken. Wij komen graag naar u toe of u bent van harte welkom op één van onze kantoren in Nederland.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties