073 720 02 00

Landelijk procederen

Ook bedienen we van oudsher veel top bedrijven met overal in Nederland vestigingen. Of staan we als huisadvocaat investeringsmaatschappijen uit het buitenland bij in hun belangen in Nederland. Familiebedrijven even zo goed. Of franchisenemers en franchisegevers die door heel Nederland actief zijn.

Procederen door heel Nederland

We procederen daarom bij rechtbanken en gerechtshoven door heel Nederland. Dus van Maastricht tot Groningen, van Leeuwarden via Amsterdam naar Utrecht, Middelburg en zo verder. In vroeger tijden kon dat ook, echter werd er dan gewerkt met zogenaamde procureurs. Deze procureurs waren dan de procesgemachtigden en kenden de regels van de desbetreffende rechtbank of gerechtshof in een bepaald arrondissement. Sinds de afschaffing van het procuraat en harmonisatie van het rolrecht van de rechtbanken en gerechtshoven, kunnen advocaten zonder procureur door heel Nederland procederen. Wij kennen de weg en hebben ervaring bij alle rechtbanken en gerechtshoven in Nederland. U hoeft dus niet op zoek naar een lokale advocaat. Onze relaties komen uit heel Nederland en we procederen voor ze in heel Nederland. Weet ons dus te vinden voor een vrijblijvende afspraak over elke procedure in heel Nederland.

Procederen op de Nederlandse Antillen

We hebben als super specialisten in procederen ook veel ervaring in procederen op de Nederlandse Antillen. Helaas is het niveau van de advocaten op de Nederlandse Antillen (Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint-Maarten etc.) niet bijster hoog. Zeker als het gaat om wat grotere belangen, wijken veel bedrijven en/of particulieren daarom uit naar ons kantoor. Ook hiervoor geldt dat we veel winnende vonnissen en arresten kunnen overleggen van onze Antilliaanse zaken. Zowel in ondernemingsrechtelijke geschillen, vastgoed procedures als arbeidszaken. Vanuit Nederland kunnen we eenvoudig processtukken indienen op de Antillen. Bij een mondelinge behandeling vliegen we even op en neer. Zijn we gewend. We hebben ook kantoorruimte tot onze beschikking op de Antillen. Eveneens kunnen we u ontvangen op de Antillen. Schroom dus niet om ons uw Antilliaanse (rechts)zaak voor te leggen ter vrijblijvende bespreking en neem contact op.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Dit ligt natuurlijk helemaal aan de behoefte die u binnen uw organisatie heeft. Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een vaste medewerker? Heeft uw organisatie op dit moment te maken met een fusie/overname of een andere vorm van transitie? Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Oftewel heeft uw organisatie op dit moment behoefte om op korte termijn en voor een bepaalde periode op zoek naar gespecialiseerde juridische kennis dan is detachering voor u de beste oplossing.

Bent u op zoek naar een vaste oplossing ter uitbreiding van uw juridische afdeling? Is uw organisatie op het punt belandt dat een eigen juridische afdeling wenselijk is? Dan is voor u werving & selectie van een vaste medewerking de beste oplossing.

Christel Gevers, senior managing consultant, komt graag bij u langs om met u uw organisatie en uw juridische behoefte te bespreken zodat we voor u de juiste oplossing en aanpak kunnen bespreken.

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 51 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 51 referenties