073 720 02 00

Vonnis

Een vonnis is een gerechtelijke uitspraak. Vaak kunt u tegen een vonnis in hoger beroep. Maar let op: dat moet u wel tijdig doen. Dus binnen de hoger beroeps of appèltermijn. Anders vervalt uw recht op hoger beroep. Soms is dat drie maanden, soms echter maar vier weken. Of nog een andere termijn. Dat hangt af van welke procedure er is gevoerd.

Wij van Snijders Litigation zijn processpecialisten. Wij zien dus meteen welke termijn toepasselijk is. Maar ook zien we snel bij het lezen van het vonnis of een hoger beroep zinvol is. Of, als u heeft gewonnen, wat de kansen van uw tegenpartij zijn als zij besluit om in hoger beroep te gaan.

Vonnis rechtbank

De meeste vonnissen zijn vonnissen van de rechtbank. Een vonnis is een uitspraak van de rechtbank, in bodemprocedure of kort geding. In een vonnis staan de partijen bij de procedure genoemd, het procesverloop, de feiten en de beoordeling van de rechter of rechtbank. In het zogenaamde dictum, op het einde van het vonnis of uitspraak, staan de veroordelingen. Dat zijn vaak inhoudelijke veroordelingen en proceskosten veroordelingen.

Vonnis kantonrechter, sector kanton, uitspraak kantongerecht genaamd

Bij de kantonrechter, ook wel sector kanton genaamd, wordt geprocedeerd over bijzondere zaken. Zoals arbeidszaken, huurzaken, zaken over consumentenkrediet of consumentenkoop. Ook zaken met een belang (beperkt) tot € 25.000,– worden bij de kantonrechter behandeld. De kantonrechter wijst soms vonnissen, soms beschikkingen. Het komt feitelijk op hetzelfde neer: het zijn uitspraken van de kantonrechter. Wij zien als specialisten in procederen direct of hoger beroep mogelijk is, welke termijn er voor staat en wat de kansen zijn. Ook kunnen we een inschatting maken van de kosten. Of zien we wat er fout is gegaan en aan wie dat ligt. Dat kan aan de feiten liggen, maar ook aan u of uw advocaat.

Maak gerust een vrijblijvende afspraak om het vonnis dat u heeft ontvangen te bespreken. Wij kunnen u vrijwel direct melden of u nog kans heeft een vonnis te herstellen in hoger beroep. Of dat er een andere mogelijkheid bestaat om uw zaak alsnog te winnen.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties