073 720 02 00

Second opinion

Zoekt u extra zekerheid bij de vraag of een zaak wel haalbaar is? Zoekt u zekerheid of uw advocaat wel de juiste aanpak heeft? We worden veel gevraagd om een second opinion. Zeker als u in hoger beroep wilt gaan, is het slim om even goed te kijken of dat zinvol is en zo ja, wat de aanpak in hoger beroep moet zijn.

Moet de toon harder of juist zachter? Moet er flink worden gehakt en doorgeduwd of maakt dat uw zaak eerder minder sterk bij de rechter? Vaak is er dan twijfel over de aanpak van een zaak, bijvoorbeeld tijdens een zitting of na een teleurstellend vonnis. Was uw advocaat wel scherp genoeg tijdens de zitting? Kreeg hij of zij wel gehoor bij de rechter? Overblufte de advocaat van de tegenpartij uw advocaat?

Hoger beroep of niet?

Voordat u besluit om in hoger beroep te gaan, is het goed om een (vrijblijvende) second opinion te vragen. We kijken dan niet alleen naar de inhoud van de zaak. Ook de processtrategie komt aan bod. Zijn er geen zaken die meer nuance of onderstreping verdienen? Is er niet jurisprudentie over het hoofd gezien in eerste aanleg? Wilt u een betere proces advocaat? Een advocaat die op zitting zijn of haar mannetje staat? Of juist een meer wetenschappelijke benadering, zodat meer vanuit diepgaande kennis uw zaak wordt bepleit?

Er zijn allerlei mogelijkheden te bespreken voordat u in hoger beroep gaat. Vaak is het beoordelen en eventueel samen bespreken van uw zaak al winstgevend, omdat er dan toch veel extra mogelijkheden aan het licht komen. Een second opinion aanvragen loont dus al snel de moeite.

Second legal opinion aanvragen

We kennen meerdere gradaties van een second opinion aanvragen. We kunnen via een quick scan snel een indruk geven. Zit hier meer in, had er meer in gezeten of juist niet? Gaat u wel of niet procederen? Beslag leggen? Druk uitoefenen? We helpen u snel naar een concrete oplossing en mogelijkheden.

Voor een scherpe visie op aanpak, behandeling en juridische analyse van een zaak, benader ons gerust met een vrijblijvend verzoek tot een second opinion. Mail direct naar dsnijders@snijders-advocaten.nl of maak telefonisch een vrijblijvende koffieafspraak om te sparren over uw zaak.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties