073 720 02 00

Strategisch procesadvies

Snijders Advocaten is landelijk bekend om haar aanpak in procedures. Het procederen en zeker ook het strategisch procederen zit in ons DNA. We worden vrijwel wekelijks benaderd voor procesadvies. Dat geldt voor allerlei rechtsgebieden en branches. Vastgoed, bouw, installatie, software & IT, franchise, health/zorg, overheid, woningcorporaties, retail, food, agro, leveranciers conflicten, meer/minderwerk, aandeelhoudersconflicten et cetera.

Procederen zit in ons DNA

Scherp, kwalitatief ijzersterk, puntgaaf. Zowel in de processtukken als op zitting. We laten niets aan het toeval over en graven diep. Diep in de feiten en diep in de wet en jurisprudentie.

We hebben maar één doel: winnen.

Strategisch denken

Dat doel bereiken we door de feiten goed te analyseren en de stellingen van de tegenpartij te fileren. Het strategisch denken is waarin Snijders Advocaten zich onderscheidt. Verder denken dan de juridische kaders. De tegenstander pijn doen waar het kan en waar het effect heeft op de uitkomst van de strijd of procedure.

Toegevoegde waarde proces advocaat

We worden dan ook vaak ingehuurd als strategisch processtrateeg, als advocaat procesadvies. We beoordelen dan het werk van andere advocaten en stellen zo nodig de strategie en aanpak bij. Harder, slimmer, scherper. Gebruik maken van extra rechtsmiddelen, zoals beslag, aangifte of faillissementsaanvraag. Het betrekken van andere stakeholders in een zaak om de druk te vergroten. Alles kan immers het einddoel dienen.

Ook worden we vaak gevraagd om naast de inhoudelijk behandelaar, de zaak op zitting scherp en daadkrachtig te bepleiten. Het voeren van het woord op zitting is immers een ander vak dan een goede jurist zijn. Het komt dus voor dat we naast advocaten van andere kantoren staan op zitting. Pleiten is echt een vak apart. Het gaat er om, dat op zitting de juiste snaar wordt geraakt bij de rechter. Vraag het iedere rechter en deze zal erkennen dat het vaak net de zitting is die de doorslag geeft of een partij de procedure wint of verliest, danwel in welke mate deze wint of verliest.

Maak gerust een vrijblijvende afspraak met onze ervaren processpecialisten. Strategisch procesadvies is ons DNA. Neem vrijblijvend contact met ons op of mail direct naar dsnijders@snijders-advocaten.nl om te sparren over de mogelijkheden.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Nee. Indien uw zaak op toevoegingsbasis behandeld kan worden, kunt u het beste contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij helpen u bij het vinden van een advocaat die op deze basis werkt.

De gemiddelde werving en selectie fee in Nederland ligt tussen de 20% en 30% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en overige emolumenten). De exacte hoogte is afhankelijk van de complexiteit van de zoekopdracht, de branche en de schaarste op de arbeidsmarkt.


Lees meer

Bent u op korte termijn op zoek naar juridische professionals voor een Interim opdracht of juist op basis van werving & selectie? Bij Snijders Interim bent u aan het juiste adres. Bij Snijders Interim Community zijn de beste juridische professionals uit de markt aangesloten. Of u nu op zoek bent naar een jurist, advocaat, Legal Counsel of bedrijfsjurist op junior, medior of senior level, wij staan u graag bij in uw zoektocht. Laat het ons weten en we komen graag bij u op bezoek om onze dienstverlening verder toe te lichten

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 54 referenties