In de media

Advocaat De Graafschap wil KNVB aanpakken

24 juni 2016

De Graafschap heeft advocaat Danny Snijders van Snijders Advocaten in de arm genomen om het kort geding tegen de KNVB te leiden. De raadsman ziet kansen voor de Superboeren.

"Wij zijn de hardst getroffen club door de fouten van de KNVB", aldus advocaat Danny Snijders. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de voetbalbond het niet voor elkaar heeft gekregen om de licentie van FC Twente af te pakken. "Eigenlijk door een paar fouten die ze heeft gemaakt", aldus Snijders. "Door in een of twee e-mails de suggestie te wekken dat FC Twente misschien in de eredivisie zou mogen blijven. Daar is de KNVB aan gehouden door Twente, zegt de beroepscommissie en dat gaat ten koste van ons plekje. Om die miljoenenschade te beperken, vragen wij een negentiende plek in de eredivisie."

In het gesprek van donderdag probeerde De Graafschap die visie duidelijk te maken aan de KNVB. "Bert van Oostveen vond dat de beroepscommissie nu eenmaal een uitspraak had gedaan en dat het daarmee ophield", aldus Snijders. "Hij was niet bereid om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen, wat ik onverstandig vind. Ik vind het slimmer als je de schade beperkt. De KNVB heeft eigenlijk een wettelijke plicht om die schade te beperken. We vragen de rechter om dat aan de KNVB uit te leggen."

Eventueel een langere procedure
Snijders verwacht dat het kort geding binnen een paar weken behandeld is. "Ik wil niet teveel speculeren over de uitkomst, maar ik schat in dat De Graafschap zeker een redelijke kans op succes heeft." Of De Graafschap eventueel genoegen neemt met een andere uitkomst dan een plek in de eredivisie? "Dat is niet aan mij, maar aan mijn cliënt. Ik denk dat er niet meer of minder te eisen valt. We hebben nu alleen een kort geding. Daarna komt eventueel een bodemprocedure met een eis tot schadevergoeding, maar op dit moment is de enig denkbare eis een plek in de eredivisie."

Bron: Regio8
http://www.regio8.nl/advocaat-de-graafschap-wil-knvb-aanpakken/nieuws/item?818260

Advocaat De Graafschap wil KNVB aanpakken

Share:

In de media - Archief