In de media

Den Bosch krijgt twee ton

van oud-voorzitter Brus

FC Den Bosch heeft de negen jaar durende rechtszaak met oud-clubvoorzitter Hans Brus gewonnen. De zakenman uit Schijndel was in 2000 kort voorzitter van de club en moet Den Bosch nu 200.000 euro betalen.

Toen Brus in 2000 voorzitter van Den Bosch was stak hij geld in de club. Hij vond dat dit geld als een achterstallige lening gezien moest worden, de club niet. Uiteindelijk kwam er een rechtzaak om de zaak op te lossen. Woensdag oordeelde de Utrechtse rechtbank dat het slechts gedeelteling om een lening zou gaan. Den Bosch zit aan de gunstige kant van het verschil, waardoor Brus direct een kleine 200.000 euro aan de club moet betalen.

Daarnaast wordt Brus aansprakelijk gesteld voor de opgelopen schade als gevolg van de surseance van betaling, waarin de club na het opstappen van Brus raakte. "Als hij namelijk toen had betaald, was die schade er niet geweest", licht de advocaat van de club, Danny Snijders, in het Brabants Dagblad toe. "Je moet denken aan het afkopen van langlopende contracten van spelers, aan de kosten van accountants en bewindvoerders, het verkopen van het stadion. Een snelle rekensom van alleen de harde posten leert ons dat dat al om ongeveer twee miljoen euro gaat. En daar kan Brus niet meer tegen in hoger beroep, want dat gedeelte is al eerder in hoger aan de orde geweest." Een deskundige zal nu bepalen wat exact de schade is die FC Den Bosch toen heeft opgelopen.

Den Bosch krijgt twee ton

Share:

In de media - Archief