In de media

Den Bosch wint rechtszaak

van oud-voorzitter

FC Den Bosch mag op korte termijn twee ton toevoegen aan de clubkas. De rechter van de rechtbank in Utrecht besliste donderdag dat oud-clubvoorzitter Hans Brus dat bedrag onmiddellijk moet overmaken aan de Bossche Jupiler League-formatie. 

Den Bosch won in de rechtszaal van Brus, die in 2000 kort op de voorzittersstoel zat bij de Brabanders. De juridische strijd ging onder meer over de vraag of het geld dat Brus tijdens zijn bewindsperiode in Den Bosch stak al dan niet een achtergestelde lening is. De rechter oordeelde dat dit slechts deels het geval is. 

Naast de achtergestelde lening wordt Brus aansprakelijk gesteld voor de schade die Den Bosch opliep door de surseance van betaling. "Als hij namelijk toen had betaald, was die schade er niet geweest", zegt Danny Snijders, de advocaat van Den Bosch, in het Brabants Dagblad

Den Bosch bekijkt nu of het in hoger beroep gaat. De formatie gaat wellicht proberen meer geld uit de 'achtergestelde lening-zaak' te halen. Een deskundige gaat bepalen op welk bedrag Den Bosch daadwerkelijk recht heeft.

Den Bosch wint rechtszaak

Share:

In de media - Archief