In de media

Fans FC Den Bosch verliezen kort geding om favoriete plek op hoofdtribune

Snijders Advocaten wint kort geding

Twee supporters van FC Den Bosch hebben vrijdag 9 maart jongstleden tevergeefs met een kort geding in Den Bosch geprobeerd om het bestuur van FC Den Bosch te dwingen om hen toe te laten op de hoofdtribune van stadion De Vliert. Het liefst zouden ze daar zitten bij de wedstrijd FC Den Bosch - FC Oss.  

Voorzieningenrechter Loesberg zei 'bezorgd' te zijn over de kans dat meer supporters vanavond een favoriete plaats zouden opeisen. Daar ging de supporter niet op in. Zijn advocaat Christian Visser zei dat de zorgen onterecht waren. Nadat het vonnis werd gewezen zei Visser te overwegen in hoger beroep te gaan. 

Gesloten M-side
De twee eisende supporters behoren tot zo'n 550 seizoenkaarthouders die begin dit seizoen door de  clubleiding moesten verhuizen van de gesloten M-side naar de hoofdtribune, aan de overzijde. Na rellen na het duel met Fortuna Sittard werden de supporters vervolgens verplaatst naar de Zuidtribune.  Met de verhuizing zou de veiligheid 'beter beheersbaar' zijn. De maatregel leidde tot bezwaren van tientallen fans, die hun seizoenkaart inleverden. Uiteindelijk  werd onlangs voor een aantal supporters een uitzondering gemaakt. Zij mochten terug naar de hoofdtribune. Dat willen ook de supporters die een kort geding hebben aangespannen.

https://www.bd.nl/den-bosch-e-o/fans-fc-den-bosch-verliezen-kort-geding-om-favoriete-plek-op-hoofdtribune~acccd298/

Share:

In de media - Archief