In de media

Onderzoek naar koolmonoxidevergiftiging in Bossche portiekwoning

Willem Vonk

DEN BOSCH - Onafhankelijk onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is van de koolmonoxidevergiftiging waar Richard van Dijk (44) uit Den Bosch aan overleden is. Woensdagmorgen is de schoorsteen op de portiekflatwoning aan de Pieter Breughelstraat onderzocht door onder meer metingen te verrichten.

Van Dijk werd op donderdagochtend 17 maart door zijn vriendin levenloos in zijn woning gevonden. Jurist Willem Vonk van Snijders Advocaten zegt namens de nabestaanden dat uit het eerste deel van het onderzoek is gebleken dat de vergiftiging is ontstaan door een verstopte afvoerpijp, direct achter de kachel.

"Het onderzoek van de schoorsteen is om andere opties uit te sluiten." Bestuurder Mohammed Acharki van woningcorporatie Zayaz (verhuurder van de woning), wil over de oorzaak nog niets zeggen, tot het definitieve onderzoeksrapport binnen is. "En daar horen de resultaten van het onderzoek van woensdag dus ook bij." 

Afvoerkanaal
​Vonk erkende woensdag dat in het huurcontract met Zayaz niet expliciet is opgenomen dat de corporatie voor het onderhoud van het gehele afvoerkanaal moet zorgen. Eerder was zijn kantoor wel in die veronderstelling. In het Koninklijk besluit kleine herstellingen is opgenomen dat voor schoorstenen, afvoer- en ventilatiekanalen ‘het schoonmaken, vegen en ontstoppen indien bereikbaar door de huurder’ op rekening van de huurder komen. Volgens Acharki heeft Zayaz inmiddels de woningen aan de Pieter Breughelstraat die een kachel of geiser hebben onderzocht. "En zijn er koolmonoxide-meters geplaatst."

Onderzoek naar koolmonoxidevergiftiging in Bossche portiekwoning

Share:

In de media - Archief