Nieuws

Oud Ricoh topman Carol Dona start bij Snijders Advocaten

13 maart 2017

Carol Dona, voormalig CEO en president van Ricoh, wordt met ingang van 13 maart 2017 bestuursadviseur bij Snijders Advocaten. Danny Snijders, CEO: “We zijn blij dat we de ervaring, kennis en kunde van Carol Dona kunnen verbinden aan ons kantoor. Samen delen we de ambitie om te groeien en steevast de beste te zijn op landelijk topniveau.”
 
 
Snijders Advocaten is een modern advocatenkantoor, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Het kantoor werd onlangs genomineerd voor de FD Gazellen Award voor snelst groeiende bedrijf van Nederland. Snijders Advocaten bedient bedrijven door heel Nederland met accenten in Amsterdam en Noord-Brabant. CEO Danny Snijders: “We zijn enorm trots dat Carol Dona voor ons kantoor heeft gekozen. Hij behoort al tientallen jaren tot de top van CEO's in Nederland. Ik volgde zijn opvallende leiderschap bij marktleider Ricoh al vele jaren. Als bestuursadviseur kan hij van grote toegevoegde waarde zijn in de planvorming van het kantoor naar de toekomst. Dona heeft een schat aan ervaring en een grote technologische kennis. We zijn blij dat hij zich wil committeren aan ons kantoor.”
 
Mensen-mens
Voor Carol Dona was met name de daadkrachtige no-nonsense aanpak van Snijders Advocaten een doorslaggevende factor. Dona: “Danny Snijders is een gedreven advocaat die tegen de stroom in succesvol is. Zowel beursgenoteerde bedrijven als het MKB vinden hun weg naar dit kantoor. Dat vind ik mooi. Met een team van 30 mensen is het kantoor zeer persoonlijk en betaalbaar voor het MKB, maar groot genoeg om ook omvangrijke procedures, overnames of reorganisaties op te pakken indien nodig. Daarnaast is het kantoor huisadvocaat van menig DGA en heel veel familiebedrijven. Dat past bij mij als mensen-mens.”
 
Toekomst
Carol Dona zal zich de komende jaren als bestuursadviseur inzetten om het succes van Snijders Advocaten te continueren. “Het kantoor beschikt over zeer hoog opgeleide specialisten, maar in tegenstelling tot de gevestigde orde kent Snijders geen dure en logge partnerstructuur. Dat is volgens mij de toekomst van de corporate advocatuur: een informele aanpak, zonder ivoren toren. Snijders Advocaten heeft laten zien dat het kan en dat het op deze manier de beste advocaten aan zich heeft weten te binden. De saamhorigheid, de gedrevenheid en vooral de passie van het team zijn indrukwekkend.”
 
Uitdaging
Snijders: “De groei is de afgelopen jaren redelijk vanzelf gegaan, maar het is wel de uitdaging om deze basis vast te houden en daarover te blijven nadenken. Carol is daarvoor denk ik de beste die in Nederland te vinden is. Hij analyseert en weet exact te benoemen hoe een bedrijf zich anno 2017 kan verbeteren. Hij zet de stip op de horizon.”
 

Oud Ricoh topman Carol Dona start bij Snijders Advocaten

Nieuws - Archief