Nieuws

De Graafschap vecht voor lijfsbehoud

11 juli 2016

Het is velen niet ontgaan dat Snijders Advocaten door de Doetinchemse eredivisieclub De Graafschap is gevraagd haar bij te staan in het conflict met de KNVB.
 
Toen enkele weken geleden op een vrijdagmiddag bleek dat FC Twente volgens de KNVB toch in de eredivisie mocht blijven, ging de telefoon. We waren als kantoor met goede procesreputatie geselecteerd om mee te denken over een strategie om te trachten De Graafschap toch in de eredisvisie te houden. De Graafschap sprak ook met andere advocaten(-kantoren). Na op maandag ons plan te hebben gepresenteerd en op dinsdag deze ook juridisch meteen te hebben voorgelegd aan de huisadvocaten, bestuur en commissarissen van De Graafschap, kregen we het vertrouwen.
 
Vervolgens hebben we in zeer korte tijd een spoed kort geding opgestart, wat resulteerde in een climax op de zitting van dinsdag jl. Daar namen onze pleiters mr. Danny Snijders en mr. Maikel Exterkate het op tegen de KNVB en de huisadvocaat van de KNVB, De Brauw Advocaten, in de persoon van onder andere mr Knijff.
 
Uniek is dat deze zitting geheel live werd uitgezonden op de nationale sport zender FOX Sports, met interviews achteraf. Ook werd de zitting live op Omroep Gelderland uitgezonden. De dagen er na stonden alle landelijke kranten er uiteraard vol van, zo ook werd er het nodige geschreven door Voetbal International. Op Twitter ontstond een levendige discussie. Een klus dus voor Snijders Advocaten op (weer) het hoogst denkbare niveau in Nederland.
 
Na de zitting ontvingen we veel positieve pers van voornoemde media, onze relaties en uiteraard veel ‘kijkers thuis’.
 
Ook zaterdag jl. stond er een paginagroot artikel in ‘De Gelderlander’ over deze zaak met interview van Danny Snijders.
 
Wat we erg leuk vinden is dat ook Nederlands’ grootste advocatenkantoor vol lof is over onze performance, zowel inhoudelijk en verbaal. De blog van de AKD partner vind je hier.
 
'Sterk optreden van Snijders & Co, de advocaten van de Superboeren. Alle belangrijke onderdelen volledig en met veel overtuiging belicht'
 
Wat de rechter ook beslist in deze, De Graafschap heeft een bevlogen juridische partner aan haar zijde gehad. We zijn trots deze zaak te mogen doen voor de club uit het oosten van ons land.

Mocht je vragen hebben bel dan gerust!

Team Snijders Advocaten

De Graafschap vecht voor lijfsbehoud

Nieuws - Archief