073 720 02 00

Dé advocaat in arbeidsrecht en ontslagrecht

Veel werkgevers en werknemers komen bij ons als ze op zoek zijn naar een ontslag advocaat, jurist arbeidsrecht of arbeidsrecht advocaat. Omdat we een groot team hebben met veel ervaringsjaren in arbeidsrecht advies, zijn we vergaand gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Daarbij zijn we gekend om onze strategische aanpak. Veel werkgevers hebben immers behoefte aan duidelijkheid en doortastendheid. Geen eindeloos gepraat of schrijverij, maar concrete actie en vooral een oplossing. Uiteraard tegen zo laag mogelijke kosten. Dat geldt evenzeer bij een conflict met een werknemer, als bij de noodzaak tot een grote reorganisatie.

In beide situaties zijn we ervaren en gespecialiseerd. We kunnen van veel grote, midden- en kleine werkgevers op verzoek zeer positieve referenties overleggen van al deze situaties en oplossingen bereikt door Snijders arbeidsrecht Advocaten. Onze specialisten in arbeidsrecht staan voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

Het beste arbeidsrecht advies

Wat vaak blijkt is dat er aan ‘de voorkant’ door een arbeidsrecht jurist of arbeidsrecht advocaat, beter en pro actief advies had kunnen en moeten worden gegeven. Veel werknemers en werkgevers stoten eenmaal hun neus en komen dan al in een eerder stadium naar Snijders Advocaten voor arbeidsrecht advies. Dat scheelt problemen, onduidelijkheden en soms conflicten.

Werknemers zijn immers uw allerbelangrijkste asset binnen de organisatie. Desalniettemin zorgen werknemers ook voor veel uitdagingen: Hoe presteren ze optimaal? Waar hebben ze wel of juist geen recht op qua verlof, scholing, onkosten? Met welke contractsvorm(-en) is uw organisatie het beste beschermd? Hoe zit het met schijnconstructies? En loop ik als eigen risico drager geen grote risico’s op WIA/WGA gebied? Hoe werkt een reorganisatie en kan ik daarmee mijn doel bereiken? Voor veel werknemers, van topfunctie tot gewoon dienstverband, geldt ook dat ze beter slapen als enkele bijzondere bepalingen over bijvoorbeeld non concurrentie en/of relatiebedingen vooraf op risico’s zijn gescand door een jurist. Kost niet veel, maar levert wel de nodige nachtrust op omdat het later problemen voorkomt.

HR Abonnementen

Het arbeidsrecht is constant aan verandering onderhevig. Dergelijke veranderingen vergen een grote mate van aanpassingsvermogen van uw HR-afdeling en het is vaak lastig om het overzicht te behouden in de stortvloed aan informatie en nieuwe jurisprudentie die over uw HR-adviseurs heen komt.

Snijders Advocaten scheidt voor u graag de hoofd- van de bijzaken en houdt voor u bij wat specifiek voor uw organisatie van belang is. Op die manier draagt Snijders Advocaten een steentje bij aan het soepeler functioneren van uw HR-afdeling. Als u die al heeft. Want veel MKB-bedrijven hebben wel iemand die HR ‘er bij’ doet, maar voor hen is het bijna onmogelijk echt volledig op de hoogte te zijn van alle risico’s bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst, ontslag of reorganisatie. Ook zij hebben – naast HR medewerkers of HR managers- behoefte aan een 24/7 arbeidsrecht jurist of arbeidsrecht advocaat. Iemand die ze altijd even kunnen bellen of mailen met een vraag, zonder dat het meteen geld kost.

Daarom bieden wij bedrijven het HR abonnement aan. Met het HR-abonnement heeft u een vaste contactpersoon en sparringpartner die op de hoogte is van het reilen en zeilen binnen uw organisatie.

Tarieven

Voor onze HR praktijk hebben wij gekozen voor een abonnement waar u voor € 24,95 excl. BTW per maand gebruik kunt maken van onze diensten.

Wat is onderdeel van het abonnement:

  • Kennismakingsgesprek
  • Nulmeting arbeidscontracten
  • Eerstelijns advies voor arbeidsrechtelijke vragen aan een arbeidsrecht jurist of arbeidsrecht advocaat
  • Notificatieservice m.b.t. directe wijzigingen en tips
  • Direct een arbeidsrechtspecialist gekoppeld aan uw HR-afdeling
  • 2 x per jaar een kennissessie door een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat of arbeidsrecht jurist
  • 6 x per jaar een Arbeidsrecht Bulletin
  • Korting van 10% op regulier uurtarief en op de producten van Snijders Advocaten.

Bij ondernemingen van meer dan 100 werknemers biedt Snijders Advocaten een abonnement op maat aan.

Interesse? Stuur een e-mail naar hr@snijders-advocaten.nl of neem vrijblijvend contact op met een van onze arbeidsrechtspecialisten.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties