073 720 02 00

Beslagrecht en executierecht: conservatoir beslag leggen

Om geld of andere zaken veilig te stellen, kan er in Nederland nog voordat er een dagvaarding is uitgebracht, conservatoir beslag worden gelegd. U legt dan beslag op bijvoorbeeld een bankrekening of op een klant die nog moet betalen aan uw (wanbetalende) tegenpartij. Dat heet dan derdenbeslag. Dat komt vaak enorm hard aan bij een tegenpartij. Het kan dus ook een strategisch slimme zet zijn om conservatoir beslag te leggen bij een tegenpartij.

Conservatoir beslag – derdenbeslag specialisatie

Snijders Advocaten is de advocaat waar u moet zijn op het gebied van beslagrecht, voor een kundig en gegrond leggen van een conservatoir beslag. Al meer dan vijftien jaar leggen onze specialisten de meest vernuftige beslagen bij tegenpartijen. Dat kan zijn dat we voor een leasemaatschappij of een bank conservatoir beslag leggen op een partij auto’s. Het kan ook zijn dat we beslag leggen op een bankrekening, zodat de gelden daar veilig staan. Dat kan als gunstig bijeffect hebben dat de tegenpartij alsnog snel aan u wil betalen, omdat deze niet langer zonder geld wil zitten.

Conservatoir beslag is meestal een negatieve verrassing

Een conservatoir beslag kan alleen door een advocaat worden gelegd (niet door een deurwaarder), omdat er verlof voor nodig is van een rechter. Meestal wordt de tegenpartij verrast door het beslag, omdat deze geen weet heeft van het dreigende beslag dat u gaat leggen. Beslag, zeker conservatoir beslag of bewarend beslag, wordt dan ook vaak gelegd om ‘de tanden te laten zien’. Het beslagrecht wordt dus ook ingezet als strategisch middel.

Ook na een vonnis kan er spoedig beslag worden gelegd, zodat uw geld of andere zaken worden geïncasseerd of veilig gesteld. Dan heet het beslag een executoriaal beslag, ook wel bekend als executierecht.

Snijders Advocaten is vergaand gespecialiseerd in beslagrecht en executierecht. We weten vaak haarfijn en voor de tegenpartij zeer onprettig doel te treffen, hetgeen veel cliënten enorm op prijs stellen. Vaak wordt zelfs zo het conflict meteen beslecht en is lang procederen niet (meer) nodig. Neem direct contact met één van onze specialisten op!

Wij stellen aan u voor

Onze specialisten

Heeft u een echt goede advocaat nodig? Een juridisch adviseur? Of een allround juridisch partner? Onze specialisten helpen u graag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 49 referenties