073 720 02 00

Bestuursrecht

Snijders Advocaten heeft een van de beste bestuursrecht specialisten van Nederland in huis. Mr. Annemarie Posset, jurist bestuursrecht, heeft voor veel gemeenten, bedrijven zoals projectontwikkelaars en vastgoedbedrijven alsook particulieren succesvol gewerkt. Vanwege onze vastgoed specialisatie werkt Annemarie daarbij graag en veel samen met de vastgoed advocaten van Snijders Advocaten.

Bestuursrecht advocaat

Het bestuursrecht gaat over de verhouding tussen bedrijven of particulieren tegen overheden. Dat kan een gemeente zijn of andere overheid. Met een mooie definitie: het bestuursrecht in Nederland is het onderdeel van het recht dat regels geeft over de wijze waarop bevoegdheden door de overheid vooral in de richting van de burgers kunnen en mogen worden aangewend, oftewel het geheel van rechtsregels betreffende de overheidsbemoeienis met het maatschappelijk leven. Omdat de regels en belangen van de overheid vaak schuren met de belangen van individuele bedrijven of particulieren, is er veel vraag naar een goede advocaat bestuursrecht. Of een jurist bestuursrecht.

Snijders Advocaten: de beste bestuursrecht jurist die u zoekt

In het werk van gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars komt het bestuursrecht dagelijks voor. Het omgevingsrecht bevat veel regels over ruimtelijke ordening en milieu. Bij het ontwikkelen van woningen of bedrijven speelt het bestuursrecht daarom een belangrijke rol. Het bestuursrecht kent ook regels over openbare orde en veiligheid, handhaving, planschade en subsidies.

Omdat er veel vraag is naar een specialistisch advocatenkantoor dat zowel civiele als bestuursrechtelijke aspecten van vastgoedontwikkeling begrijpt en kan begeleiden, zowel in advies als in conflict, heeft Snijders Advocaten een omvangrijke bestuursrecht- en vastgoedpraktijk.

Onze bestuursrecht advocaat en vastgoed advocaat adviseert overheden (gemeenten), woningcorporaties en grote en middelgrote private (vastgoed) partijen, projectontwikkelaars en particulieren. Zie hiervoor ook enkele openbare referenties op onze website. Uiteraard zijn meer referenties te verkrijgen op aanvraag.

Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Wie stelt moet bewijzen, dat is de hoofdregel van ons burgerlijk procesrecht. Maar wat nu als u een geschil heeft met een andere partij maar u uw stellingen niet (voldoende) kunt onderbouwen? U kunt dan een verzoek indienen tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor met als doel het vergaren van extra informatie en bewijs.


Lees meer

Veel werkgevers stellen internet en e-mail aan werknemers ter beschikking. Werknemers gebruiken dat namelijk bij het verrichten van hun werkzaamheden. Soms gebruiken werknemers echter dat internet en die e-mail (tijdens werktijd) voor tal van andere activiteiten, variërend van het lezen van privé e-mail tot het bekijken van pornofilmpjes.


Lees meer

Regelmatig worden wij met de vraag geconfronteerd of een uitlener de door hem aan een ander ter beschikking gestelde werknemers, zoals uitzendkrachten of een gedetacheerde werknemers, kan verbieden om bij de inlener in dienst te treden of dat op een andere manier kan belemmeren. Wij geven antwoord.


Lees meer

Regelmatig stellen werkgevers vragen over de, sinds 1 januari 2015 geldende, aanzegverplichting. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop volgen hieronder.


Lees meer

Als u een geldvordering heeft op een wanbetaler, kunt u beslag laten leggen op een bankrekening. Dat kan door een advocaat te vragen om dit te doen. Alleen advocaten (en dus niet deurwaarders) mogen aan de rechtbank toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen.


Lees meer
Lees alle FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties
Wij scoren gemiddeld een 8,8 op basis van 28 referenties